Uhani

Ženske predstavnice se le stežka izognemo nakitu, ki izpostavijo naš stil, poudari obleko ali nevtralno delujejo na celotno sliko. Izbira uhanov je lahko vsakodnevno ritual, če jih dnevno menjamo ali pa poseben dodatek, če jih menjamo le tu in tam in imajo kakšno posebno vrednost.

Uhani pritegnejo že majhne punčke, ki na kakšnih oglasnih panojih naletijo na majhno ljubko punčko, ki nosi uhane, poleg skorajda neskončne izbira uhanov, med katerimi lahko izberejo najmlajše predstavnice lepšega spola.

Uhani so lahko iz različnih materialov, oblik in velikosti. Večinoma se dekleta najprej odločijo za pravi nakit, prave uhane, torej medicinske uhane, kasneje zlate, srebrne ali kakšen drug žlahten material. Z odraščanjem spremenijo okus, dostopen postane t. i. kič ali doma narejeni uhani iz volne, das mase, fimo mase ali česarkoli drugega.

Izbiramo lahko tudi med različnimi velikostmi. Nekaterim ženskam so všeč veliki, že kar ogromni uhani, nekaterim viseči in bogati, barvni in pisani z različnimi vzorci, nekaterim so všeč takšni iz morskih školjk ali perja, lahko pa tudi čisto majhni in preprosti uhani, ki jih, če nismo posebej pozorni, niti ne opazimo.

Poznamo tudi različne načine zapenjanja uhanov. Nekaterim delajo preglavice uhani, ki so sestavljeni iz dveh delov, prednjega, ki ga vidimo, t. i. dekorativnega, in tistega zadnjega, ki je za ušesom in povezuje oba dela, tako da ju stisnemo skupaj. Včasih uhani s takšnim zapiranjem delajo preglavice ali težave z ušesi, saj neprestan pritisk na ušesno mečo ne dene dobro in lahko ta del ušesa pordi ali se celo zagnoji. V tem primeru pa lahko posežemo po uhanih, ki jih damo skozi uho in stojijo sami po sebi tako ali pa jih lahko tudi zaščitimo za zadnjim zatičem, ki je navadno iz mehke gume in na uho deluje prijazneje in prijetneje.

Ne smemo pozabiti tudi na to, da nekatere ženske uhanov ne prenesejo, predvsem iz zdravstvenih razlogov. To je v večini zagnojevanje ali alergija na katerega od materialov. Včasih obstaja možnost, da lahko nosijo uhane na magnet, ki ne posegajo v telo oz. uho, saj ne potrebujemo luknjice v ušesu.

Ni nujno, da imamo na vsakem ušesu samo eno luknjico. Lahko jih imamo več, ali na eni strani več, na drugi manj. Vse to je odvisno od posameznice ali tudi posameznika, kadar uhane nosijo moški, kar dandanes ni nenavadno. Vsekakor je lahko pogled na kakšno uho, ki je popolnoma prebodeno včasih moreč ali celo boleč, ampak to je stvar vsakega posameznika.
Vsekakor je izbira, kakšne uhane kdo nosi njegova in samo njegova. Bodite drzni in drugačni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *