Tiskaj poceni in nakup mačka v žaklju

Tiskaj poceni je nakup mačka v žaklju , če ne upoštevamo vseh stroškov nakupa. Cena tiskalnika, kartuše, tonerja ali drugega pomembnega dela, ki omogoča tiskanje je seštevek stroškov do začetka uporabe. Stroški, ki so vključeni in večkrat prezrti so lahko stroški pošiljanja, stroški carine, stroški manjkajočih delov, stroški vračila napačnega naročila in podobno. Načelo tiskaj poceni se v takih primerih kljub dobrim željam izjalovi. Tiskaj poceni velja v teh primerih takrat, ko so stroški do začetka uporabe nižji od konkurenčne ponudbe. Mnogi imajo glede načela tiskaj poceni zelo različne izkušnje. In posledično načelo tiskaj poceni uveljavljajo po svojih izkušnjah, ki načeloma predstavlja višjo ceno, katera pa jim na drugi strani nudi vrsto drugih ugodnosti. Primer takšnega načela tiskaj poceni je dostopna trgovina.

Tiskalnik, kartuša, toner ali kakšen podoben artikel je lahko ob nakupu načeloma dražji, vendar ga ob napačni izbiri preprosto zamenjajo z majhnimi, praktično zanemarljivimi stroški. Konkurenčna ponudba je bila sicer cenovno ugodna, vendar se pri stroških zamenjave napačne izbire povečajo in presegajo ugodnost nakupa. Stroški se lahko nadalje akumulirajo v izpad dejavnosti, izpad dohodka, izgubo stranke in podobno. Nekaj podobnega je nudenje servisne podpore in drugih poprodajnih storitev. Tiskalnik je lahko marsikomu osnovno sredstvo, s katerim izvaja dejavnost. Možnost nadomestnega tiskalnika za čas popravila pokvarjenega tiskalnika je za nekatere zelo dobra rešitev. Tiskaj poceni je v tem primeru vodilo izraženo z možnostjo koriščenja uporabnih lastnosti v primeru okvare.

Poprodajne storitve so na žalost velikokrat prezrte v času nakupa, na žalost se jih, v nekaterih primerih prepozno, zavemo v času uporabe oziroma nedelovanju naprave. Poprodajne storitve so vse storitve, v času po prodaji tiskalne naprave. Nanašajo se na mnoge aktivnosti, ki omogočajo brezhibno delovanje tiskalne naprave v predvidenem času uporabe. Zelo pomembno za kakovost poprodajnih storitev je, da so kakovostne, obsežne, dostopne in uporabne. Velikokrat pozabljamo predvsem na dostopnost poprodajnih storitev. Tiskalno napravo, kot še mnogo podobnih naprav iz vsakdanjika kupujemo na podlagi vseh mogočih lastnosti, pozabimo pa prodajalca vprašati kje je servis, kje so na voljo rezervni deli, kje dobimo potrošni material in podobno. Tiskaj poceni je vodilo izraženo v mnogih, velikokrat prezrtih lastnostih v času nakupa tiskalne naprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *