Smučanje v Avstriji je priljubljeno predvsem zaradi dolgih prog in nizkih cen

Smučanje je dejavnost, ki je že od nekdaj zelo priljubljena pri Slovencih, zato se pogosto odločimo za zimski dopust na raznovrstnih smučiščih. Poleg slovenskih smučišč smo Slovenci navezani tudi na avstrijska. Smučanje v Avstriji je izjemno priljubljeno že kar nekaj časa.

Smučanje v Avstriji je torej dejavnost, za katero se odločimo v zimskem času. Še posebej so priljubljeni nekateri kraji, kamor Slovenci še posebej radi zahajamo. Eden od takih krajev oziroma središč smučišč je npr. Kronplatz. Gre za glavno smučarsko središče v Val Pusterii, ki ponuja zelo veliko in še več. Poleg omenjenega je izredno priljubljeno tudi smučarsko središče Schladming.

Smučanje v Avstriji oziroma v kraju Kronplatz se torej ponaša z več kot tridesetimi gorskimi kočami in številnimi restavracijami. Kar pa še posebej privablja številne smučarje, pa je seveda 105 kilometrov dolga proga, ki nas vabi, da si končno privoščimo oddih. Na tem oddihu si bomo tako lahko privoščili še njihovo tradicionalno hrano ter tudi pijačo. Poleg vsega pa so številni kraji, tudi Kronplatz, znani tudi po nočnem življenju, ki privablja zlasti mlajše smučarje, seveda pa tudi starejši niso nobena izjema.

Dejavnost smučanje v Avstriji nam ponavadi ponuja tudi moderne ter udobne žičnice. Torej smučarske proge lahko zadovoljijo tudi najzahtevnejše smučarje. Poleg smučanje je izredno priljubljena dejavnost tudi tek na smučeh ter še številne ostale zimske dejavnosti, ki sodijo v tovrstne športne dejavnosti. Poskrbljeno je tudi za bazene, savne, torej za tiste, ki smučanja ne postavljajo na prvo mesto.

Zima je torej čas, ko se ponavadi odločamo za smučanje. Ker je Avstrija naša sosednja dežela in je torej blizu, se vedno raje odločamo tudi za smučanje na tem koncu. Prav tako je dobro vedeti, da smučanje v Avstriji ponuja tudi zelo ugodne cene. Mnogi naši smučarji, ki se redno udeležujejo smučanj v tujini, znajo in vedo povedati, da je smučanje izven naših meja ponavadi cenejše kot pri nas in da se tudi zato vedno več ljudi npr. odloča za smučanje v Avstriji.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *