Priljubljeni ženski poletni čevlji

Kakšni ženski poletni čevlji so najbolj priljubljeni?

Vse ljubiteljice obutve imajo za vroče dni gotovo pripravljene nekaj različne obutve, ki ima vsaka svoje prednosti oziroma vsaka svoj namen. In kateri ženski poletni čevlji so najbolj priljubljeni oziroma ne smejo manjkati?
Najbolj tipični ženski poletni čevlji so opanke, ki jih v zadnjih letih precej zamenjujejo gladiatorke. To je kakovostna a zračna obutev, običajno iz usnja in z vsaj malo pete, ki jo lahko nosimo za v službo. Seveda je pravilo, da jih je treba izbrati glede na stil oblačenja oziroma glede na funkcijo: če ste menedžerka, ki gre v službo v kostimu in se od nje pričakuje popolna poslovna garderoba, potem se boste morali gladiatorkam žal odreči, na nakoliko nižjem položaju, poleg krila in bluze ali majice, pa so povsem sprejemljive.

Zalo priljubljeni ženski poletni čevlji so tudi odprte balerinke. Zaradi njihove udobnosti so balerinke skorajda čevelj za vsako priložnost (edino k večerni toaleti namreč ne gredo), da vam poleti v njih ne bo vroče, pa izberite takšne, ki so spredaj odprte. Pozabavajte se z barvami in vzorci ter različnimi dodatki na balerinkah – na primer rožami in kovinskimi zakovicami.

Za japonke seveda ne moremo reči, da so zgolj ženski poletni čevlji, saj jih radi nosijo tudi moški (čeprav je res, da večinoma mlajši, sterjše moške špa je v to nekoliko težje prepričati in imajo raje nekoliko »več čevlja« tudi poleti). Japonke so obutev za prosti čas, zlasti v izvedbi iz gume oziroma plastike. Če imate bolj fine, ki so iz usnja, jih imate lahko tudi za v službo (če je to seveda vaši funkciji in garderobi primerno).
Zadnji čevlji pa so tisti, ki so najbolj od vseh namenjeni prostemu času – to so platneni copati na vezalke, pa naj gre za »allstarke«, »g-starke« ali katero koli drugo blagovno znamko. To so čevlji, ki se podajo k džinsu in drugi garderobi za prosti čas, težava pri njih pa je zgolj ena – v njih se noga poti, zato jih ni prijetno nositi brez nogavic.

Med poletno obutev moramo zagotovo prišteti še en fenomen zadnjega desetletja: tako imenovane »krokse«. Ne glede na to, da gre za blagovno znamko, ki je obnorela svet, so modni poznavalci do nje precej kritični. Hm … Plastične cokle … Le za kam bi jih lahko obuli? »Kroksi« so pravzaprav obutev, ki dejansko spada zgolj tja, kamor bi pred njihovim izumom obuli cokle – torej so bolj kot ne obutev za »okoli hiše« in za nikamor drugam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *