Kocke za darilo

Mamice, očetje, babice, dedki, pripravite se. Še kakšen mesec in otroci bodo že poslali vsak svoje pismo, kakšne igrače želijo, dobrim možem, najprej seveda Miklavžu, in nato vsak dan spraševali kdaj jim bo izbrano  prinesel..? Zato imate le še malo časa za to, da preko pogovorov in igranja vplivate na to, kaj bodo otroci izbrali. Mogoče se sprašujete, zakaj pa sploh bi vplivali?

Otroci odraščajo v času, ko jih izdatno zaznamuje vpliv reklam, ki jih vsakodnevno videvajo na naših in tujih TV postajah in računalniku. Starši pa jim v tem hitrem tempu ponavadi kar prisluhnimo in jim ustrežemo in razveselimo. Pa jim s tem res naredimo veselje in uslugo. Malce pomislite. Kaj ste jim že podarili za lanskega božička? Se igrača vsaj še kje valja neuporabljena? Najbrž niti to več in je že zdavnaj končala v smeteh. Razne igračke, h katerimi otroka napeljujejo razne reklame so bolj kot ne namenjene dobri prodaji in ne otroku. Zanimive bodo dan ali dva, potem pa bo otrok že pogledoval k drugi. Saj to tudi je namen prodajnih reklam, ali ne?

Napeljite otroka k igračam, ki jih ne bo zavrgel

Preko pogovorov lahko otroku sugerirate, da dobrim možem piše pismo v katerem njim prepusti izbiro, saj kot nekdo, ki obdaruje otroke po celem svetu najbolj pozna kaj je dobro za njih. Če vam to ne uspe se v teh dneh malce več posvetite njim in se skupaj igrajte s kakšno didaktično igračo pri kateri bo spoznal, da je kljub temu, da jo že nekaj časa ima, še vedno lahko aktualna in zanimiva. Didaktične igrače lahko otroka popolnoma prevzamejo in ga zabavajo ure in ure. Če je otrok manjši od treh let preverite, da je igrača namenjena njim, saj je izbira igrače, ki je za starejše otroke lahko smrtno nevarna.

Vedno aktualne kocke

Ste že kdaj opazovali otroka, ko po dolgem času zopet ven potegne kocke? Kako njegova domišljija kar poleti. Kako v trenutku zloži objekt s katerim se je prej ubadal precej časa. Kako dobi vsakič novo idejo kako kaj narediti? Ali pa ko mlajši bratec potegne ven svoje kocke kako se mu starejši takoj pridruži in hoče pomagati?

Kocke so vedno aktualne in tudi tiste največje, ki so namenjene najmanjšim otrokom so lahko zanimive vsakomur. Dovolite, da vašega otroka ponese domišljija in ustvarja znova in znova druge objekte. Podarite mu namesto igrače, ki bo po enem dnevu romala v kot, kocke s katerimi pa se bo zabaval še dolgo časa.

V spletni trgovini Bimbo.si vam poleg izbranih modelov Lego kock ponujajo tudi PlayMobil tematske kocke po ugodnih cenah.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *