Izdelava spletne strani ali blog?

Veliko se ukvarjam s peko in že pred časom sem odprla popoldansko obrt, v okviru katere se ukvarjam s peko piškotov, mafinov in tort. Ker razmišljam o tem, da bi to nekoč postal moj glavni vir zaslužka, pa je seveda treba najti dovolj strank – samo na tiste, ki so me poznale že doslej oziroma tiste v domačem kraju se namreč ne morem zanašati, da mi bodo naredile dovolj prometa. Zaradi tega sem začela razmišljati, da bi imela svojo predstavitveno spletno stran in začela blog, kjer bi bolje predstavila svojo ponudbo in spretnosti, prav tako pa bi lahko preko spleta svoje slaščičarske izdelke tudi prodala – piškote ali mafine namreč povsem enostavno naložiš v škatlo in pošlješ.

Bo blog dovolj?

Kar nekaj prijateljev mi je reklo, da je izdelava spletne strani draga, zato je bolje, če si sama oblikujem blog. O tem sem nekaj časa razmišljala in zdelo se mi je, da blog vsekakor ne bo mogel zadovoljiti mojih potreb oziroma mi ne bo omogočil, da bi bilo vse skupaj videti tako, kot si želim. Vendar pa sem si rekla, da lahko vseeno začnem z blogom in si na njen nabiram sledilce in bralce, ko bo priložnost primerna in bom imela dovolj sredstev, pa bom dala izdelati spletno stran, ki bo bolj profesionalna, ter vsebine enostavno prenesla na njo.
Blog pišem zdaj že dve leti in vsebin se je nabralo kar veliko, ker te vedno delim tudi na družabnih omrežjih, pa je videti, da je sedaj zanimanja zame vendarle dovolj. Tako da sem si rekla, da mi blog ne more več zadostovati in je čas za korak v novo smer.

Izdelava spletne strani kot se šika

Želela sem si lepo in pregledno spletno stran, ki kljub temu, s čim se ukvarjam, nebi bila preveč »pocukrana«. Obrnila sem se na znanca, ki nekoliko bolj ve, kako poteka izdelava spletne strani, in ta mi je dal kar nekaj nasvetov o tem, kaj vse moram pripraviti ter o čem vse razmisliti, preden začnem iskati ponudbe za izdelavo strani. Tako da sem v samo idejo in načrt za spletno stran vložila kar nekaj časa in truda – a se je izplačalo, kajti dobila sem precej natančne predračune za izdelavo, ki so vsebovali vse tisto, kar potrebujem. Moja spletna stran je sedaj že v izdelavi in z oblikovalko sva vse dorekli, sedaj je na delu računalniški mojster. Še malo, pa bo gotova – in če bo prometa zaradi nje še več, potem bo peka slaščic morda že kmalu lahko postala moja primarna dejavnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *