Zobni implantati

Si tudi vi želite čudovit nasmeh brez manjkajočih zob? Potem so zobni implantati ali z drugo besedo zobni vsadki idealna rešitev za vas in obenem najpogostejši način, s katerim zobozdravniki trajno in manj invazivno rekonstruirajo zobe v vaši čeljusti. Zobni implantanti vam tako omogočajo čudovit nasmeh, ki ste si ga želeli od nekdaj. Če območje manjkajočega zoba ni poškodovano, vam omogočajo tudi normalno žvečenje ter ohranijo ostale zobe. Zobni implantanti so izdelani iz visoko kakovostnega titana in se po določenem času (do 6 mesecev) na nek način zrastejo s kostjo. Zobni implantanti se uporabljajo za nadomestek enega ali več manjkajočih zob, pri čemer se izognemo brušenju ostalih zdravih zob, izognemo nošenju proteze in ohranimo zdrave zobne kosti. Zobni implantant ali vsadek tako služi kot umetna korenina za posamezen zob.

Postopek vstavljanja zobnih implantantov je neboleč in neinvaziven ter hkrati cenovno ugoden. Zobozdravnik ga v čeljust vstavi s pomočjo lokalne anestezije. Po približno dveh tednih, ko se rana zaceli, pa lahko nanj že namesti končni protetični nadomestek, ki polepša nasmeh in dvigne samozavest. Po namestitvi končnega protetičnega nadomestka je tako terapija z implantantom zaključena.

Dejstvo je, da je izguba zob lahko zelo moteča. Razlogov za izgubo je lahko več, med drugim lahko zobe izgubimo zaradi poškodbe, slabih genov, kariesa, na izgubo zob lahko vpliva tudi paradontoza. Običajno se ljudje z manjkajočimi zobmi  počutijo nesamozavestne in neprivlačne, nekateri lahko zapadejo tudi v depresijo in imajo z manjkajočimi zobmi bistveno slabšo kakovost življenja. Medtem ko je lep nasmeh tisti, ki jim lahko povrne zaupanje vase in voljo do življenja. Če ste eden izmed njih, nikar ne odlašajte z obiskom pri zobozdravniku; z zobnim implantantom se boste tako ponovno počutili privlačni, ohranili zdrave zobe in pričeli normalno žvečiti. Zobni implantanti ali vsadki pomenijo dolgoročno estetsko in funkcionalno rešitev, primerno za vsakogar, ki se je že srečal z manjkajočimi zobmi, a si namesto tega želi smeha in samozavesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *