Zaposlitev v tujini

Na portalu Zaposlitev.info sem zasledil, da nudijo veliko delovnih mest za delo v tujini, predvsem v  Austriji, Nemčiji in Švici, kar mi je dalo misliti, zakaj pa nebi poskusil še jaz. Le kam bi se odpravil? Razmišljal sem o nemško govorečih državah, pa ne znam nemško. Tako sem začel preučevati možnosti kako do znanja Nemščine. Preverjal cene tečajev, jezikovnih kampov, plačljivih online tečajev, nato pa zasledil zanim članek na na internetu na temo učenja Nemščine, med kariernimi nasveti na strani Zaposlitev.info, kjer sem izvedel kako se lahko brezplačno izpopolnim v znanju nemščine.

 

Po nekaj mesecih se mi je uspelo naučiti dovolj za osnovno komunikacijo, tako da sem se počutil dovolj samozavestnega da začnem pošiljati vloge za zaposlitev. Na začetku sem kontaktiral delodajalce, predvsem po elektronski pošti, vendar ni bilo pravega odgovora. Ker ne poznam nikogar, ki dela v tujini tudi nisem dobil direktnih kontaktov zato sem se obrnil na zaposlitvene portale in našel delodajalca, ki išče tehnične kadre za delo v Nemčiji. Dobil sem delo v Berlinu, kot varilec v avtomobilski proizvodnji. Po nekaj mesecih dela lahko rečem, da sem zelo zadovoljen. Plača je dobra, delam manj kot prej, ko sem bil zaposlen v slovenskem podjetju, poleg tega so delovne razmere urejene, nadure dobro plačane, všeč pa mi je tudi življenje v velike mestu, ki nudi dovolj možnosti za prostočasne aktivnosti, zabavo, nakupovanja in spoznavanje novih ljudi.

Po mojih izkušnjah bi priporočal vsem brezposelnim, ki ne veste kaj bi sami s seboj in ste že dalj časa med iskalci zaposlitve, da poskusite srečo z delom v tujini. Pridobili poste delovne izkušnje, dobro plačilo, in dobro referenco, ko se boste vrnili nazaj v domovino in iskali zaposlitev pri nas.

 

Zato vam toplo priporočam, da se pozanimate tudi o takšni možnosti iskanja zaposlitve in obiščete spletno stran Zaposlitev.info, kjer najdete mnogo delovnih mest za delo v tujini, poleg tega pa veliko kariernih, nasvetov kako napišete vlogo, nasvete za zaposlitveni razgovor,…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *