Zakaj je izbira lesene hiše na ključ odlična odločitev?

Če se odločate za novogradnjo, je velika verjetnost, da se boste odločili za hišo iz lesa. Te so v zadnjem času vedno bolj priljubljene zaradi številnih prednosti, ki vam jih ostale gradnje na primer ne ponujajo. Posledično se vse več ljudi odloča tudi za lesene hiše na ključ. To pomeni, da izbrani proizvajalec za vas izdela hišo, vi pa se vanjo samo vselite in to že v zelo kratkem času, po tistem ko ste jo naročili.

Moderne lesene hiše na ključ

Moderne lesene hiše na ključ lahko izpopolnjujejo zahteve po inovativni, ekološki in ekonomični gradnji. Vaša izbrana lesena hiša je lahko seveda nekoliko drugačna od drugih. Izbrani proizvajalec se vam bo popolnoma prilagodil. Ne glede na to, kakšne bodo vaše želje, pa bo osnovni sestavni material les. Gradnja z lesom ima številne pozitivne učinke.

Les, iz katerega so izdelane tudi lesene hiše na ključ, je sekan na izbranih rastiščih. Rezan je po predpisanem izboru. Njegovo sušenje poteka po postopku predhodnega naravnega sušenja ter osušitve v sušilnih komorah. Les je živ, zato ne deluje le v času svoje rasti, temveč tudi pri uporabi v nadaljnji predelavi ter v končnih izdelkih.

Požarna varnost

Posebna prednost, ki jo morda premalokrat poudarjamo, je tudi požarna varnost, ki nam jo nudijo hiše iz lesa. Led je gorljiv in zato še vedno prevladuje domneva, da so take hiše izpostavljene večji požarni nevarnosti kot pa tiste, ki so klasično zidane. V resnici pa les prevzema večje požarne obremenitve v primerjavi z vsemi ostalimi materiali in tudi pozneje popusti. Pri gorenju se namreč na površini lesa ustvarja zoglenela plast, ki predstavlja kot neko samozaščito.

Dodaten razlog za nakup lesene hiše na ključ

Poleg številnih lastnosti imajo leseni objekti visoko stopnjo potresne varnosti. Teža brunarice je na primer kar 4-krat manjša od teže klasične hiše, ki je zidana. Posledično je horizontalna potresna sila na objekt veliko manjša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *