Vreme Rogla: Mikroklima, ki je ideala za športnike

Slovenija je država, ki ima prav vse. To lahko rečemo tudi za podnebje, kjer se stikajo številne različne lastnosti posameznega podnebja. Rogla je kraj, ki ima naravnost odlično mikroklimo, ki blagodejno vpliva na zdravje pljuč. Leži na nadmorski višini 1500 metrov in je eden izmed najbolj priljubljenih krajev. Je idealen za ljudi, ki obožujejo svež zrak ter ugodno klimo. Rogla je značilna za pogoje, ki vladajo v kontinentalnem podnebju. Kljub vsemu pa se pojavljajo značinosti sredozemskega podnebja. Vpliv srednjega je močan še posebej v poletnem času, kjer so temperature precej velike in pogosta nevihte. Rogla je torej kombinacija sredozemskega in kontitentalnega podnebja. Kakšne pa so temperature in zakaj je klima blagodejna za športnike?

Na Rogli se vedno počutite odlično

Vremenske razmere na Rogli so kot nalašč narejene za sproščanje ter aktivnosti na prostem. Zrak je tako blagodejen, da lahko človek povsem normalno diha ob velikih obremenitvah. Ves ta blagodejen vpliv pa je narejen izključno zaradi bogatega rastlinja. Gozdovi na Rogli nudijo zelo dobro kakovost zraka. Drevesa so znana kot mikrofilter zraka, kar izboljšuje kakovost. Kraj je torej idealen za športne aktivnosti. Zakaj? Smreka, ki je visoka, proizvaja kar 3 kilograme kisika na ura. To pomeni, da je Rogla izjemno bogata s kisikom oziroma zrak je zelo zelo čist. Vsekakor je to posledica ta, da se ljudje enostavno dobro počtijo. Rogla je znana kot center za zmagovalce, kjer so priprave športnikov navada klubov Slovenije in tujine.

Vreme Rogla pa blagodejno vpliva tudi na razpoloženje. Ker je velik vpliv kontinentalnega podnebja, je Rogla idealna za sproščanje ter meditacijo. Rogla je znana po ostrih zimah ter vročemu podnebju. Nizke zimske temperature so idealne za zimske športe, medtem, ko je poleti odlično za letne športne aktivnosti. Rogla je znana po čudovitih poletjih, mrzli zimi ter idealno jesenjo ter pomladjo. Vreme Rogla je blagodejno. Mikroklima, ki vlada, prinaša ugodne temperature katerikoli letni čas.

Če se kdaj vprašate, kam se odpraviti, da boste doživeli odlične klimatske pogoje, primerne za letni čas, je Rogla pravi odgovor. Vreme je idelano in ravno takšno bo tudi vaše počutje. Rogla prinaša dobro razpoloženje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *