Vreme Kranjska Gora – sončno ali muhasto, v Kranjski Gori je vedno kaj za početi

Kranjska Gora je svetovno znano smučarsko središče, ki slovi tudi po drugih okoliških znamenitostih, takšnih, ki pritegnejo najrazličnejše obiskovalce. Poglejmo na zemljevid Slovenije: Kranjska Gora leži na severozahodu naše male države, na tromeji z Italijo in Avstrijo.

Vreme Kranjska Gora je lahko na 800 metrih nadmorske višini, na kateri se naselje nahaja, dokaj pestro. Samo smučišče Kranjska Gora se sicer povzpne do 1600 metrov nad morjem. Vreme Kranjska Gora nima nekega posebnega vpliva na smučanje oziroma na urejenost smučišč. V primeru, da vreme Kranjska Gora samo ne poskrbi za zadostne količine snega, potem za ugodne snežne razmere poskrbijo kar z umetnim zasneževanjem. Kar pomeni, da je smuka v zimski sezoni vedno na voljo. Tudi ponoči, v soju žarometov. V nočem času je lahko smučanje še poseben užitek, seveda je še lepše, če vijugate po strmini takrat, ko je napoved za vreme Kranjska Gora: sončno!

Smučišče Kranjska Gora je tradicionalno prizorišče mednarodnih tekmovanj v alpskem smučanju na Vitrancu. Znano pa je tudi po smučarskih skokih v bližnji Planici. Ob takšnih priložnostih in če je še vreme Kranjska Gora idealno, se v Kranjski Gori zbere kar nekaj tisoč glava množica.

Turistično naselje Kranjska Gora leži ob vznožju Julijskih Alp in Karavank, zato je izven zimske sezone kraj zelo priljubljen za planince, ki jih poleg vseh naravnih lepot pritegne še vreme Kranjska Gora. Kraj je odlična izhodiščna točka za osvajalske pohode v Alpe. Meščani posebej radi zaidejo v Kranjsko Goro v poletnih mesecih. Predvsem takrat, ko je v mestih nevzdržno vroče, vreme Kranjska Gora pa idealno za pohajkovanjem na prostem, po Kranjski Gori ali okolici, naj bo to peš ali s kolesom.

Seveda ne pozabite preveriti, kakšno vreme se obeta Kranjski Gori, preden se tja odpravite na takšno ali drugačno aktivnost. Sploh če se odpravljate v visokogorje, bodite pozorni, da ne zaidete po nepotrebnem v nevarnost, saj se lahko vreme tam kar hitro spremeni. Če je napoved za vreme Kranjska Gora slabša, to še ni razlog za vaše slabše razpoloženje. V Kranjski Gori je namreč poskrbljeno tudi za aktivnosti ob slabem vremenu: lahko se podate v kakšen bazen oziroma wellness na razvajanje, lahko se lotite tudi povsem drugačnih aktivnosti … takšnih, kjer potrebujete tudi nekaj sreče – odpravite se lahko v casino.

Vreme Kranjska Gora vas vabi v vsakem primeru, poleti ali pozimi, jeseni ali spomladi. V vseh letnih časih se lahko imate skrajno lepo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *