Vozički

Pri nakupu se starši pogosto sprašujejo, kako varni so otroški vozički. Vsak starš si želi svojemu malčku ponuditi le najbolje. Prav zaradi tega morajo otroški vozički biti čim bolj varni in udobni.

Za varnost otrok v otroškem vozičku skrbi varnostni pas. Starši lahko dandanes izbirajo med tri in pet točkovnim varnostnim pasom. Pripenjanje z varnostnim pasom je potrebno pri prav vseh otrocih, tudi tistih, ki se nahajajo v globoki košari. S pripenjanjem bomo namreč dosegli, da bo otrok v vozičku stabilen. Čim je otrok večji, obstaja veliko večja verjetnost, da zdrsne iz vozička, zato je v tem času pripenjanje še toliko bolj pomembno. Otroci so velikokrat zelo vztrajni in želijo na vsak način priti iz vozička, zato je pomembno, da imajo varnostni pasovi zaščito, ki preprečuje, da bi lahko otrok z lahkoto odpel varnostni pas in se izmuznil iz vozička.

Nikakor ne smemo dovoliti, da bi se malčki v vozičku vozili nepripeti, vendar moramo poskrbeti za njihovo varnost in udobje. Zraven varnostnega pasu za udobje otroka skrbijo tudi oblazinjeni deli. Pri oblazinjenih delih vozička je pomembno, da je prevleka pralna in da je narejena iz kakovostnih materialov. Otroci v otroškem vozičku preživijo veliko časa, prav zaradi slednjega je še kako pomembno, da so otroški vozički kakovostni in jim omogočajo udobje na prav vsakem koraku. Otroci v vozičku, pijejo, jedo, se kobacajo, brcajo, itd. Nenehno nekaj počnejo. Otroški vozički morajo biti vzdržljivi, kar pomeni, da ne klonijo že po nekaj otroških udarcih. Mamice pa bi lahko povdarile še eno pomembno lastnost vozička in to je njegova teža. Veliko lažje je voziček pospraviti v kolikor je v bližini pripadnik moškega spola, lažje je tudi njegovo prenašanje. Če pa je denimo na sprehodu mamica sama, pa pomeni, da bo morala sama tudi dvigniti, prenesti ali zložiti voziček. V kolikor bo slednji imel težko ogrodje, se bo mamica pri dvigovanju, pospravljanju, kakor tudi pri sami vožnji veliko bolj namučila, kakor pri vozičku, ki ima lahkotno aluminjasto ogrodje. Pomislimo samo na klanec, koliko več napora je potrebnega pri potiskanju težjega otroškega vozička, kakor če je slednji lahek. Kakšnen sistem zaviranja pa imajo otroški vozički? Najnovejši modeli otroških vozičkov imajo sistem varnega zaviranja, ki omogoča varno in hitro zaviranje v nepredvidljivih situacijah.

 

Starši naj za svojega nedebudneža izberejo varen in udoben otroški voziček.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *