Vetrobransko steklo ni bilo dobro zavarovano

Kadar sklepamo zavarovanje vozila pogosto vzamemo neka zavarovanja v paketu oziroma se odločimo za manj, kot bi bilo potrebno, saj želimo prihraniti nekaj evrov. In kot da že to ni dovolj, nas agenti pogosto tudi ne opozorijo na nekatere stvari, ki se njim zdijo nepomembne, neukim ljudem pa so nam popolnoma nejasne. Tako marsikdo sklene zavarovanje, ki ne krije vsega, kar bi moralo – in tako se je zgodilo tudi meni.

Pred časom se mi je na avtomobilu poškodovalo vetrobransko steklo. Mislim, da je moral biti razlog kakšen kamenček, nato pa je prišlo zaradi dežja in nizkih temperatur do pokanja. Ker sem ob zavarovanju avtomobila sklenila tudi kasko, sem bila prepričana, da ne bo nobenih težav s popravilom oziroma zamenjavo šipe – verjela sem, da mi bodo enostavno priznali zavarovalnino in poskrbeli za poškodovano vetrobransko steklo. Sodelavec je bil prvi, ki me je opozoril, naj si najprej dobro preberem, kaj moja zavarovalna polica vključuje in kaj ne. Mislila sem, da se šali, a je imel prav. Moje vetrobransko steklo (oziroma vsa stekla in luči) je bilo zavarovano znotraj kasko paketa, ne pa posamično. In to je pomenilo, da me čaka odbitna franšiza.

Ker vetrobransko steklo mojega avtomobila ni ravno navadno, temveč je zatemnjeno, poleg tega pa imam na sprednji šipi tudi senzor za dež, se je izkazalo, da zamenjava stekla sploh ne bo poceni – in tudi delež mojega plačila bi bil precej visok. Ampak, sreča v nesreči – ko sem se peljala v službo, mi je na cesto skočila srna, ki sem jo zbila, šipa pa je ob udarcu počila precej bolj kot prej. In ker sem ravno pred dnevi gledala polico, sem vedela, da primer poškodb zaradi divjadi pa imam odlično zavarovan (od doma proti glavni cesti se namreč peljem skozi nekaj kilometrov gozda). Za vsak slučaj sem poklicala policijo, da je vse dokumentirala (in poklicala lovce, da so odstranili mrtvo srno), nato pa sem šla na zavarovalnico. Še dobro, da nisem šla kakšen dan prej, kajti sedaj so mi zavarovalnino priznali v celoti in na mojem avtu bo sedaj popolnoma nova prednja šipa na račun zavarovalnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *