Trenirke

Trenirke spadajo med športna oblačila in od tu tudi njihovo ime: trening-trenirka. Trenirka naj bi bila tako namenjena treniranju, vendar vse bolj postaja oblačilo za doma in za prosti čas. Ljudje v trenirkah trenirajo, preživljajo prosti čas doma v stanovanju, na vrtu, gredo v trenirki v trgovino, včasih celo na pijačo. Marsikdo tega ne odobrava, saj gre za nov trend, ki se ga bo potrebno navaditi.

 

Pa se vseeno vrnimo k primarni nalogi trenirke- treningu. Trenirke se razlikujejo glede na vrsto treninga. To pa zato, ker morajo biti oblačila za šport udobna in športnika ne smejo ovirati pri gibanju. Če samo pomislimo na različne oblike športa in njihove gibalne lastnosti. Baletniki in baletke morajo imeti oprijeta oblačila, da se vidi vsak njihov gib in da se ne zapletajo v ohlapne dele oblačil. Prav tako morajo biti oblačila oprijeta pri jogi, da se oseba, ki izvaja jogijske položaje lahko zvija brez omejitev in ovir oblačil. Široki spodnji deli trenirk odpadejo tudi pri kolesarjih, ker ne ležimo, da bi se široke hlačnice zapletle v dele kolesa in povzročile nesrečo. Širša oblačila so primerna za športe kot sta nogomet in košarka. Pa tudi nekatere bolj moderne oblike plesa kot je npr. hip-hop. Tam so široke hlačnice še kako pomembne. Tudi za doma so široke trenirke bolj primerne, saj se v njih počutimo veliko bolj udobno.

Za vse, ki je trenirka njihovo vsakdanje oblačilo, je verjetno bolj pomembno kaj je trenutno moderno na tem področju. Verjetno vse zanimajo materiali, kroji in barve. Kako izbrati primerno trenirko za žensko, moškega in otroka ter katere trenirke so najbolj kakovostne in trpežne- glede na to, da boste v njih verjetno preživeli večino dneva. Kot prvo morate biti pozorni na letni čas in temperature. Trenerka je lahko zelo topla in primerna za zimo ali pa zelo tanka in lahka primerna za poletje. To bo zelo vplivalo na vaše počutje. Za material predlagam bombaž, enostavno mu dajem prednost pred ostalimi umetnimi materiali, ki ne dihajo in v katerih se bolj potimo. Seveda to ne velja za trenerke, ki so namenjene določenim športom, saj nekateri materiali (npr. za kolesarjenje) odlično vpijajo pot in so bolj aerodinamični torej nam omogočajo hitrejše kolesarjenje ali tek. Glede barv boste sami najbolje vedeli kakšne so vam všeč, v katerih se dobro počutite in katere vam najbolj pristajajo, omenim naj samo, da so zelo popularne neon barve, ki so zelo opazne. Kar se tiče krojev imaš spet več možnosti, izbor pa bo verjetno odvisen od tvoje postave. Zelo popularne so oprijete pajkice, vendar ti jih odsvetujem, če nimaš popolne postave. Prav tako pa so moderne tudi široke hlače, ki so vsekakor bolj primerne za močnejše.
Odločitev je tvoje, glej le, da ti bo udobno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *