Siemens krmilnik in PLC programiranje

Siemens krmilnik LOGO 8

PLC programiranje oziroma krmiljenje bo najbolj enostavno in učinkovito, če boste uporabili Siemens krmilnik. Pri tem imate na razpolago različne modele, a prav vsi so zasnovani tako, da lahko z njimi na čim bolj enostaven način krmilite različne procese. Poleg tega pa zaradi svoje modularne zasnove prav vsi modeli omogočajo tudi nadgradnjo in razširitve, zato jih lahko v prihodnosti prilagodite glede na spreminjajoče se potrebe.

Siemens LOGO8 za mikro avtomatizacijo

Za najbolj osnovne procese je primeren Siemens krmilnik LOGO.  Je zelo prijazen do uporabnika in zaradi tega primeren tudi za začetnike, ki se šele začenjajo ukvarjati s krmiljenjem. Omogoča hitro in preprosto namestitev, saj potrebuje le minimalno ožičenje. Zaradi tega je njegova uporaba zelo enostavna. Uporablja se tako za PLC programiranje enostavnih proizvodnih procesov kot za krmiljenje pametnih objektov in ogrevanja, hlajenja in drugih procesov v njih. Poleg tega pa so na voljo tudi številne digitalne razširitve za Siemens krmilnik LOGO, ki vam lahko olajšajo krmiljenje oziroma omogočijo, da lahko z njim krmilite zelo raznolike procese.

Serija Simatic S7-1200

Zelo priljubljena med uporabniki je tudi serija Simatic S7-1200, ki omogoča veliko stopnjo prilagodljivosti vašim individualnim zahtevam. Dodatno lahko kupite tudi različne razširitvene module zanj, ki vam omogočajo še bolj učinkovito avtomatizacijo. Pri njihovem krmiljenju se uporablja Totally Integrated Automation Portal oziroma TIA Portal, ki omogoča enostavno krmiljenje različnih vrst proizvodnih, industrijskih in vseh drugih procesov.

Potrebujete svetovanje pri izbiri krmilnika?

Če v svoje podjetje ali proizvodnjo uvajate avtomatizacijo, potem se zagotovo srečujete s številnimi vprašanji. Zanima vas, kateri Siemens krmilnik za PLC programiranje bi bil najbolj primeren za vas, katero dodatno opremo potrebujete, kakšne module izbrati in kako poskrbeti za pravilno namestitev in uporabo. Vsa našteta vprašanja je najbolje nasloviti na podjetje VRD Dankon, kjer vam bodo strokovnjaki s področja industrijske avtomatizacije najbolje znali pomagati tako pri izbiri ustrezne opreme kot pri vprašanjih o njeni namestitvi in uporabi. V podjetju vam namreč nudijo vso potrebno tehnično podporo pri uvedbi avtomatizacije.