Ptičja hišica

Vas zjutraj prebuja budilka? In ta občasno postaja neznosna? Kljub temu, da morebiti spreminjate zvok te, je še vedno nadležna. In bi si želeli resnično bolj prijetnega prebujanja. Ali pa vas mogoče prebujajo petelini? Mogoče pa žvrgolenje ptičkov? To so res prijetni zvoki, kajne? In, če jih želimo obdržati, je prav, da skrbimo v tem primeru za ptičke. Da poskrbimo, da se ti k nam vračajo. Ker so nenehno v iskanju hrane, jih bomo najlažje privabili tako, da jim nastavimo prav hrano. Mogoče ostanke kruha ali pa pravo ptičjo hrano, poslastico. Ker pa ne moremo hrane kar tako razmetavati okrog hiše ali bloka, je prav, da je pri nas nastavljena ptičja hišica.

Vsi imamo radi topel dom, kamor se zatečemo, kjer je naš hladilnik poln in nismo lačni. Enako je z živalmi pa žal včasih določene prijazne majhne živalice kot so recimo ptiči, nimajo tega privilegija. Lahko pa jim ga zagotovimo in tako poskrbimo in zagotovimo zatočišče. Seveda vsako živo bitje potrebuje hrano in mi kot razumna bitja, si jo zagotavljamo na različne načine. Z živalmi je malo drugače in je običajno vse nagonsko, zato bijejo bitko za preživetje. Zato smo jim lahko tudi mi v pomoč in jim tako zagotovimo tisto najnujnejše – hrano! Sploh nežnim in prijaznim živalicam, kot so ptički.

Ptičja hišica je lahko zelo enostavna, navsezadnje ptički ne bodo svoje pozornosti usmerjali toliko v videz, kot to kar je v njej. Ne glede na to, ali se odločimo ptičjo hišico zgraditi sami ali pa jo naročiti pri kakšnem mizarstvu. Je pa običajno hišica lesena.

Zato, da bomo nekaj storili za naravo, živali, za lastno zadovoljstvo, nahranimo živali. Poskrbimo za to, da nas bo še naprej prebujalo ptičje žvrgolenje, vstajajmo v prijetnejša jutra in storimo nekaj dobrega tako za šibke živalice kot zase. Zagotovo nam bodo te hvaležne, pa nam verjetno svoje hvaležnosti ne bodo znale drugače izkazati kot z zadovoljnim čivkanjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *