Potemnelo srebro očistite v nekaj minutah!

Srebro, kljub prestižu in blesku, ima tudi lastnost, da po določenem času rahlo potemni. A brez skrbi, svoje po meri narejene verižice z imenom zato še ni potrebno metati stran, rešitev je preprosta! Očistite jo lahko pri zlatarju, ali pa samo doma z nekaj pripomočki. Za tem bo vaš nakit z imenom ponovno sijal kakor ob nakupu in ponovno se bodo vsi obračali za vami zaradi prečudovite ogrlice. 

Najpreprostejša rešitev je gotovo ta, da verižico z imenom pogosto nosite. Kadar jo pospravite jo pa shranite primerno, torej proč od vlage in drugih vplivov, ki lahko vplivajo na potemnitev. Prvi način kako očistiti svojo po meri izdelano verižico z imenom je, da uporabite aluminijasto folijo. Ja, prav tisto, ki jo imate v kuhinji za npr. shranjevanje hrane. V lonec zlijte 1 liter vode, eno jušno žlico sode bikarbone in kos aluminijaste folije. Vse skupaj naj zavre, nato pa v lonec položite svoj po meri izdelan nakit z imenom ali drugo srebrnino za približno 10 sekund.

Naslednji način je še preprostejši. Srednje veliko posodo z notranje strani prelepimo z aluminijasto folijo, nato pa jo napolnimo z vročo vodo. V vodo nato stresemo še približno eno jušno žlico pralnega praška v prahu. Tako je zmes pripravljena, le še položiti moramo srebrnino vanjo za približno eno minuto. Zatem svojo zapestnico ali verižico z imenom le speremo pod tekočo vodo.

Ne le za na pico, temveč tudi za čiščenje je uporaben ketchup. Iztisnite ga nekaj na papirnato brisačko in nežno podrgnite po srebrnini. Če niste dosegli želenega rezultata, pustite nakit z imenom prepojen s ketchup vsaj petnajst minut. Pomagate si lahko tudi z zobno ščetko, na koncu pa ne pozabite svojega dragocenega nakita z imenom tudi oprati pod toplo vodo.

Načinov je še mnogo! Lahko si pomagate z zobno pasto ali pa čistilom za okna. Postopek je enak. Z zobno ščetko le rahlo podrgnemo po srebrnini in bo povrnila svoj sijaj.

Značilnost srebra, da potemni naj vam ne vzame volje, da z veseljem in ponosom nosite svojo bleščečo in razkošno verižico ali pa zapestnico z imenom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *