Peskanje s suhim ledom je najboljši način čiščenja

Kako se lotiti čiščenja stroja, ki ga zaradi čiščenja ne želite zaustaviti, saj bi to pomenilo zastoj, ki se vam bo pošteno poznal pri delu oziroma bo povzročil velik izpad? Zdaj vam glede tega ni več potrebno skrbeti, saj se lahko odločite za peskanje s suhim ledom, ki je eden najbolj učinkovitih in tudi najbolj praktičnih načinov čiščenja v proizvodnji.
Kakšne prednosti ima peskanje s suhim ledom?

Čiščenje z vodo, čiščenje z agresivnimi čistili, čiščenje ki za dlje časa zaustavi proizvodnjo – vsemu temu se lahko izognete, če se odločite za peskanje s suhim ledom, ki se z ničemer kot z imenom ne more enačiti s klasičnim peskanjem. Zakaj? Suhi led je pravzaprav ogljikov dioksid z trdnem agregatnem stanju, ohlajen na -78 stopinj, »suh« pa mu pravimo zato, ker iz trdnega stanja prehaja naravnost v plinastega. Ko čistimo z drobnimi granulami ledu pod pritiskom, se te torej spremenijo naravnost v plin in ne puščajo za seboj nič mokrega. Ker je led tako zelo hladen, pa fizično ne vpliva na umazanijo zgolj s tem, ko jo »bombardirajo« drobne granule suhega ledu, temveč tudi s temperaturo – visoka temperaturna razlika med ledom in umazanijo na obratujočem stroju mimogrede poskrbi, da se vezi »lomijo« in se umazanija prej odlušči.

Peskanje s suhim ledom je popolnoma čisto in varno, zato se lahko uporablja v prehranski, kozmetični, farmacevtski in drugih občutljivih industrijah, sicer pa se z njegovo pomočjo odlično spopademo z odstranjevanjem umazanije, ki jo povzročajo lepila, topila, barve, bitumen, olja in mast … Dobro lahko odstranjujemo kemikalije, ne da bi peskanje pri uporabi suhega ledu pod visokim tlakom poškodovalo površino. Suhi led je zdravju neškodljiv, saj gre nenazadnje za plin, ki se nahaja tudi v ozračju oziroma v proizvodnji živil, prav tako pa ne škoduje okolju – ogljikov dioksid je naraven, pri čiščenju pa se drugih sredstev (topil ali peska) ne uporablja.

Peskanje s suhim ledom poskrbi za popolno čistočo na naraven način, ne da bi morali pri tem zaustaviti proizvodnjo – in prav zato se še kako izplača!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *