Otroški vozički

Otroški vozički naj bodo prilagojeni različnim potrebam

Kupovanje otroškega vozička lahko marsikateri bodoči mamici naredi kakšen nov siv las, saj so otroški vozički postali tako napredni in multifunkcijski, da je včasih skoraj podobno kot bi kupovali avtomobil. Prej ali slej pa pridejo vsi starši do enake ugotovitve: idealnega vozička ni in na določeni točki je potrebno skleniti kompromis med tem, kaj zares potrebujemo in kaj se nam samo fajn zdi, da bi imeli. V premislek vam ponujamo nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšala nakup.

Prvo in osnovno vprašanje, ki naj vas vodi pri nakupu je, da pretehtate, na kakšnem terenu boste voziček največ uporabljali. So to urejene ceste in pločniki po centrih mesta ali makadamske poti in travniki? Teren namreč odločilno vpliva na izbiro primernih koles za voziček, saj so za urejene mestne  poti primerni vozički z manjšimi kolesi, medtem ko je za bolj »off-road« teren primeren voziček z veliki kolesi, ki so običajno tudi napihljiva in imajo boljši sistem vzmetenja. Na voljo imate vozičke s tremi ali štirimi kolesi, vendar se to bolj nanaša na estetike kot pravilno izbiro.

Dobro premislite tudi o funkcionalnosto vozička. Otroški vozički so danes namreč večfunkcijski in nemalokrat zraven dobite še veliko uporabne opreme (lupinica, možnost za namestitev avtosedeža itd.).  Pomembno je tudi, v katere položaje lahko voziček nastavljate (vodoraven položaj, 90 stopinj …), saj nimajo vsi vozički enakih funkcij. Tistim, ki to ni vaš prvi otrok, bo gotovo laže, saj lahko že vnaprej predvidite določene prednosti in slabosti posameznih modelov, ostalim pa priporočamo, da se pred nakupom posvetujejo s prijatelji, ki so podoben nakup že opravili, saj so nasveti iz prve roke vedno neprecenljivi.

Ker so si otroški vozički po teži lahko zelo različni, dobro premislite tudi v tej smeri.  Če živite v bloku brez dvigala, si boste gotovo izbrali voziček, ki je lažji, saj vas bo v nasprotnem primeru vsakodnevno prenašanje vozička in otroka zraven, dodatno utrudilo. Pomemben faktor je tudi velikost. Naj si bo voziček še tako super in ugoden, če ga ne morete spraviti v avtomobilski prtljažnik,  boste morali premisliti o drugem modelu. Prav tako se pozanimajte, ali se lahko dodatno dokupi kompatibilne dele, v primeru da se priloženi poškodujejo.

In na koncu si seveda dajte duška še z dizajnom. Ker vam bo voziček stalno na očeh, si izberite takega, ki vam je zares všeč: naj bo pisan in barvit, po možnosti s pralno prevleko, ki omogoča lažje vzdrževanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *