Odklep Xbox 360 igralne konzole

Svet računalniških iger se hitro spreminja, vedno lahko spremljamo vzpone in padce različnih elektronskih sistemov, računalnikov, igralnih konzol in podobnih pripomočkov, v prvi vrsti namenjenih zabavi in igranju iger. Tiste bolj uspešne inovacije se na trgu obdržijo, spet pa sledi razvoj iger in pripomočkov za to inovacijo. Tako v tem svetu stalno spremljamo tudi boj med založniki iger in tistimi igralci, ki ne želijo plačevati vrtoglavih zneskov za nekaj uric zabave, ali pa si želijo zgolj nekaj svobode od velikih korporacij, ki tako ali drugače nadzorujejo naš prosti čas. Pri tem pride navdušencem nad Microsoftovimi igralnimi konzolami prav odklep Xbox 360 igralne konzole, ki lastnikom teh igralnih pripomočkov omogoča nekaj več svobode.

Odklep Xbox 360 je postopek, s katerim se zaobide tovarniška zaščita napravic, kar lastnikom omogoči nekatere prednosti. Med največjimi prednostmi je ta, da je mogoče igrati tudi tiste igre, ki ne prihajajo neposredno s trgovskih polic oziroma spletnih trgovin. Govorimo seveda o spletnih piratih, ki igre delijo brezplačno. Takšnih iger ni mogoče igrati, če predhodno ni opravljen odklep Xbox 360 konzole, zato se za ta korak pogosto odločajo tisti igralci, ki želijo karseda dobro raziskati pester svet iger, a ne želijo za to zapravljati denarja. Cena odklepa Xbox 360 je v primerjavi z zneskom, ki bi ga zapravili za igre, zelo majhna, saj znaša le nekaj 10 evrov, odvisno od detajlov same storitve. Ponudba je namreč tudi v tem segmentu raznolika, saj nekateri paketi ponujajo le osnoven odklep, medtem ko za nekaj dodatnih evrov dobimo tudi garancijo in podobne ugodnosti.

Ne moremo zanikati, da je odklep Xbox 360 konzole mikavna možnost, a pri tem se je treba zavedati še negativnih plati tega početja. Odklep namreč nikakor ni po godu proizvajalcem konzol in iger, zato bo na odklenjeni konzoli nemogoče uporabljati spletne storitve in igrati igre preko interneta. Prav tako z odklepom tvegamo tudi »zaklep«, s katerim lahko Microsoft kaznuje imetnike odklenjenih naprav – če namreč naše konzole ne zavarujemo dovolj, na primer če odklep ni opravljen strokovno, lahko Microsoft zakleni konzolo in tako onemogoči kakršno koli uporabo le-te v prihodnje. V takšnem primeru se lahko od konzole kar poslovimo in si omislimo nakup nove, na kateri bomo igrali le originalne igre (ali pa poskrbeli za bolj kvaliteten odklep).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *