Najlepše štampiljke za otroke

Otroci obožujejo ustvarjanje, še posebej pa imajo radi štampiljke! Že najmlajši otroci se jih bodo zelo hitro naučili uporabljati, še prej pa bodo navdušeni, ko jih boste uporabili vi, pa naj si bo to na listu papirja, na mali ročici, na vaši roki ali pač kje drugje – štampiljke za otroke predstavljajo nekaj zanimivega in jih vedno razveselijo!

S štampiljko lahko otroka razveselite kar tako ali ob kakšni posebni priložnosti, kot je na primer rojstni dan, saj bo zagotovo vesel takšnega darila. Prav tako so štampiljke za otroke tudi idealna drobna pozornost, ko pridete na obisk k družini z otroki oziroma jih želite razveseliti s kakšno malenkostjo.

Štampiljke za otroke so različnih barv, predvsem pa različnih motivov. Otroci imajo zelo radi štampiljke z motivi različnih živali, na primer mačke, psa, račke, krave in podobno. Pomembno je, da gre za živali, ki jih že poznajo, seveda pa lahko štampiljke uporabite tudi za to, da otroke kaj novega naučite.

Poleg motivov živali bodo otroci veseli tudi marsikaterega drugega risanega motiva. Za malo starejše otroke so primerne tudi štampiljke s črkami ali besedami, ki jih bodo z veseljem uporabljali, še posebej pa bodo navdušeni, če se bo s štampiljko izpisalo njihovo ime – idealno darilo za rojstni dan!

Takšne štampiljke za otroke pa so lahko tudi odličen pripomoček za učenje in utrjevanje branja pa tudi pisanja. V ta namen so uporabne štampiljke s posameznimi črkami, zlogi ali besedami. Otrok se bo tako branja težjih besed naučil igraje, še bolj pa bo navdušen nad sestavljanjem besed iz zlogov ali posameznih črk, ki jih bo odtisnil s štampiljko. Če bodo te črke ali zlogi še različnih barv, bo navdušenje popolno, saj imajo otroci radi pisane stvari.

Kakšne štampiljke so primerne za otroke? Odvisno od njihove starosti in fine motorike, zagotovo pa se prav vsak otrok štampiljko hitro nauči uporabljati, pa naj si bo ta kakršna koli že.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *