Kvalitetna in vzdržljiva moto oprema

Večjo varnost v prometu dosežemo na različne načine. Prvi pogoj je vožnja prilagojena razmeram na cesti. Drugi pogoj je dobro vzdrževano in redno servisirano motorno kolo. Tretji pogoj pa je kvalitetna in odporna moto oprema. Vaša motoristična oblačila, obutev, rokavice in še posebej čelada, morajo biti narejeni iz kvalitetnih in odpornih materialov. Samo tako ste vedno prepričani, da ste dodobra zaščiteni v primeru padca ali drugih nepredvidljivih razmer v prometu.

Nepremočljiva in zaščitna motoristična oblačila

Motoristična oblačila vas ne zaščitijo samo pred vetrom, dežjem ali snegom. Vaše telo zaščitijo tudi pred morebitno usodnimi posledicami padca. Pri tem je pomembno, da so oblačila nepremočljiva, zračna in prilagodljiva podnebnim spremembam. Prav tako morajo vsebovati tudi dobro in ojačeno zaščito za ramena, komolce in kolena.

Zaščita glave pred poškodbami

Kvalitetna moto oprema rešuje življenja. Poškodbe glave so hitro usodne, zato je pomembno, da se čelada vaši glavi popolnoma prilega. Izbirate lahko med različnimi oblikami čelad in različnimi materiali čelade ter vezirja. Dobro je, da je vizir odporen proti praskam. Priporočljivo je, da ima čelada snemljivo in pralno podlogo, saj je čelada veliko časa v stiku z vašo kožo. V kolikor se poleti veliko potite, vam svetujemo nakup čelade z dobrim kroženjem zraka.

Motoristični čevlji

Nujna moto oprema sestoji tudi iz dobrih, trpežnih in ojačenih moto čevljev. Motoristični čevlji morajo biti nepremočljivi, zračni in udobni. Glede na to, da jih boste nosili v različnih vremenskih pogojih je nujno, da so odporni proti obrabi, dodatno ojačeni z jeklom in podloženi na gležnju. Podplati naj bodo narejeni iz nedrsečega materiala in anatomsko oblikovani v notranjosti.

Dodatni triki za večjo varnost

Moto oprema mora biti ne samo praktična in lepa na pogled, temveč tudi varna. Za vašo večjo varnost v prometu, vam svetujemo nakup moto opreme s 3M odsevniki. Priporočljivo je tudi, da si dodatno priskrbite snemljive odsevnike, ki jih lahko namestite ne samo na svoja oblačila, temveč tudi na motor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *