Klimatske naprave in ohlajanje prostorov

Poletje je že tu, s tem pa tudi neznosne temperature in nič ni boljšega za zniževanje temperatur kot klimatske naprave. Klima je prva stvar, na katero pomislimo, ko nas zadene vročinski val. Starejše klimatske naprave so bile zelo potratne, zato se je v družbi ustvarilo o klimah precej slabo mnenje, a dejstvo je, da so današnje klimatske naprave veliko bolj učinkovite od svojih predhodnic.

Kako klimatske naprave delujejo bomo razčlenili v katerem drugem članku, danes bomo našteli samo nekaj dejstev o teh napravah, ter to, kje jih lahko dobite. Ko se odločate za nakup klime, vam svetujem, da posegate po priznanih blagovnih znamkah. Sam nakup klime ni tako drag, kot so dragi nekateri drugi elementi za ogrevanje in ohlajanje naših prostorov, je že res, da boste dobili omenjeno napravo nekega kitajskega proizvajalca po nekaj sto evrov manjši ceni, a samo delovanje je veliko bolj vprašljivo, kot je naprimer delovanje klimatske naprave Mitsubishi. Klimatske naprave cena se gibljejo od nekaj sto evrov, do tisoč evrov in več. Inverter naprave so malce dražje, tiste naprave, katerih cene dosegajo tisoč evrov in več pa imajo po vsej verjetnosti tudi več notranjih enot, le-te so primerne za večja stanovanja.

Največjo izbiro klimatskih naprav boste zagotovo našli na spletu, seveda lahko klimo kupite tudi osebno v fizični trgovini. Eno izmed podjetij, ki se ukvarja s spletno prodajo klimatskih naprav je podjetje Tersus iz Ljubljane. Pri njih lahko prek spleta kupite katero izmed klimatskih naprav v ponudbi, seveda pa imajo na voljo tudi druge elemente za ogrevanje in ohlajanje prostorov. Poštnina v tej trgovini je pri nakupu nad 40€ brezplačna, zakupite pa lahko tudi montažo klime, ki jo bo opravil kater izmed njihovih izvajalcev. V primeru, da želite dodatne informacije, se lahko obrnete na njihovo spletno stran, kjer vam bodo z veseljem pomagali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *