Kakšen domofon izbrati?

Domofon je v blokih in drugih večstanovanjskih in večjih poslovnih stavbah dandanes preprosto že samoumeven. V zadnjih letih pa je postal skoraj obvezna oprema tudi pri lastnikih individualnih hiš. Lastniki so ugotovili, da je domofon tudi v hiši izredno praktična naprava, zato ga nameščajo ne le pred vhodna, ampak tudi pred dvoriščna vrata. S tem poskrbijo za večjo varnost in bolj udobno sprejemanje obiskovalcev. V ta namen se še posebej dobro obnese video domofon, ki omogoča, da obiskovalca pred vrati ne le slišimo, ampak tudi vidimo. Takšni domofoni beležijo veliko priljubljenost, zato se tudi proizvajalci vedno bolj trudijo izdelovati čim bolj izpopolnjene modele, ki poleg zvoka omogočajo tudi prenos slike ter imajo še nekatere druge funkcije.

Ne glede na to pa je popolnoma možno, da vašim potrebam zadostuje že klasičen domofon, ki omogoča le govorno komunikacijo. Tudi takšen domofon lahko namreč zelo olajša sprejemanje obiskovalcev in nadzor nad vhodnimi ali dvoriščnimi vrati. Pomembno je, da izberete domofon glede na vaše potrebe. Po drugi strani pa je kakšna dodatna funkcija lahko samo plus. Morda se vam v tem trenutku zdi, da je ne potrebujete in da vam klasični domofon povsem zadošča, a človek se hitro navadi na povečano udobje. Še posebej to velja za video domofon, ki vam omogoča, da veste, kdo je pred vrati, še preden obiskovalec spregovori. Z vidika varnosti in udobja je to vsekakor neprecenljivo.

Video domofon je sicer poleg zunanje in notranje enote vsebuje še kamero, ki omogoča tudi video nadzor vhoda. Tako lahko na monitorju notranje enote kadarkoli preverite, kaj se dogaja pred vašim vhodom. Kot zajema kamere mora biti dovolj širok, da ta čim bolje posname obiskovalca pred vrati, prav tako pa je pomembno, kam je kamera nameščena. Namestitev kamere in zunanje ter notranje enote domofona je sicer zelo enostavna, montaža pa izredno hitra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *