Kaj je kolagen in kako deluje?

V zadnjem času se veliko govori o tem, da proti gubam in za bolj mladostni videz kože zelo pomaga kolagen. Če vas zanima, kaj je kolagen, oziroma ste zanj že velikokrat slišali, a ne veste, kaj to točno je, vam lahko povemo, da gre za naravno snov oziroma za eno od beljakovin, ki so prisotne v našem telesu in pomembno vplivajo nanj. Vpliva pa tudi na videz naše kože, česar se v kozmetični industriji vedno bolj zavedajo, zato so tudi njihovi izdelki proti gubam vedno boljši.

Kolagen za sijoče lase in napeto kožo

Kozmetični in prehranski dodatki

Seveda pa omenjene beljakovine ne najdemo le v različnih kozmetičnih pripravkih in kremah proti gubam, ampak je pravzaprav še bolj učinkovito, če jo jemljemo v obliki prehranskega dopolnila. Tako bomo svojo kožo lahko pomladili ne le na zunaj, ampak tudi na znotraj. Poskrbeli bomo, da bo imela na voljo vse potrebne hranilne snovi, da bo postala bolje hidrirana, bolj elastična, bolj napeta in s tem tudi bolj zdrava.

Zdrava koža pa je tudi videti veliko lepše in bolj mladostno, česar se zavedajo številne zvezdnice, ki prav na tak način vzdržujejo prekrasen videz svoje kože. Tudi med zvezdnicami je namreč vedno večje zavedanje, da se da mladostnost doseči tudi na naraven način, brez umetnih polnil in invazivnih posegov, ampak tako, da svojo kožo ohranjamo zdravo, jo skrbno negujemo in hkrati poskrbimo za to, da ima na voljo vse snovi, ki jih potrebuje za to, da ohrani svoj mladostni sijaj.

Kako izbrati ustrezen kolagen?

Na tržišču so na razpolago številni izdelki, ki vsebujejo kolagen, zato se je težko odločiti, katerega med njimi izbrati. Težko je vedeti, kateri bi bil najboljši za nas, če se pred tem o tem vsaj malo ne poučimo. Izdelke, ki ga kupimo, mora biti pridobljen z vsemi veljavnimi standardi in hkrati ne sme vsebovati nobenih nepotrebnih dodatkov (barvil, konzervansov ipd.), hkrati pa je dobro, če vsebuje tudi tako imenovane kolagenske peptide, saj imajo ti na vašo kožo zelo pozitiven učinek.

Hidrokolagen Novelius Medical
NM hidro kolagen, 28 dnevnih doz