Izdelava spletne strani od A do Ž

Izdelava kvalitetne spletne strani z visoko obiskanostjo poteka v več korakih. Začne se z domiselnim načrtom, inovativnim oblikovanjem, svežimi in unikatnimi vsebinami, vlaganjem v spletno oglaševanje ter kakovostnim vzdrževanjem in gostovanjem. Strani z visoko obiskanostjo so prilagodljive uporabi na različnih napravah.

Predstavite svojo blagovno znamko

Izdelava spletnih strani se po osnutku načrta izgleda začne z dogovorom o tipu spletne strani. Odločite se ali želite svojo blagovno znamko predstaviti kot resno ali zabavno. Pri pisanju vsebine spletne strani se osredotočite na podajanje pravih informacij iskalcu. Naj bo vaše spletno mesto tisto, ki bo ponudilo prave informacije, s katerimi bo obiskovalce prepričalo, da preberejo celotno besedilo. Besedilo naj ima kratke in jedrnate stavke. Ohranjanje pozornosti bralcev je zelo oteženo, saj ponavadi zgolj preberejo poudarjene besede, pogledajo slike in ostalo zgolj preletijo. Vaša besedila naj bodo tako informativna, zabavna in kvalitetna.

Izbira prave barvne sheme in gumbi

Kričeče žive barve so moteče in onemogočajo branje besedila. Pomembno je, da izberete med seboj združljive barvne lestvice, ki se dopolnjujejo in ne prekrivajo. Večinoma je priporočljivo, da izberete tri do največ pet barv v podobnem barvnem kontrastu. Posamezni gumbi, na katere želite opozoriti svoje obiskovalce naj bodo posebej barvno poudarjeni, a ne preveč kričeči. Pomembno je, da bralec gumb vidi in po kliku nanj na podstrani prejme iskane informacije.

Vizualno izpostavljeni elementi

Kvalitetna izdelava spletnih strani vsebuje tudi dodajanje tematsko ustreznih in vizualno izpostavljenih fotografij. Slike v ozadju besedila stranke privabijo in zadržijo na strani. Ljudje smo izredno vizualna bitja, zato je dobro, da to dejstvo izkoristite sebi v prid. izberite tematsko ustrezne fotografije z možnostjo prilagajanja uporabe na različnih napravah in na različnih velikostih zaslonov. Večina ljudi do spletnih mest dostopa tudi prek pametnih telefonov in tablic. Spletna stran mora biti tako popolnoma funkcionalna z vsemi vtičniki in aplikacijami na vseh napravah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *