Izbira klubskih mizic in barskih stolov

Če opremljamo prostore in potrebujemo stilske mizice in stole, imamo veliko izbiro, izbiramo lahko med veliko vrstami, med različnimi barvami, materiali, oblikami ipd.

Mizice in stoli so tradicionalno narejeni iz lesa, dandanes pa se uporabljajo vse vrste materiala, vse od tradicionalnega lesa, PVC in plastike, pa do stekla in različnih vrst kovin, seveda pa so možne tudi različne kombinacije materialov. Obstajajo pa veliko vrst mizic, ki so na razpolago, kot na primer klubske mizice, barske mize itd. Barski stoli in klasični stoli pa so primeri med vrstami stolov, ki so nam na razpolago. Pri izbiri stolov in mizic je veliko izbire, predvsem pa se moremo zavedati razlog za katerega bodo namenjeni. Pri izbiri moramo biti pozorni na okolje v katerem bodo stoli in mize stali, saj lahko z pravim stilom izpopolnimo estetski izgled celotnega prostora, ali pa ga obratno poslabšamo.

Pri izbiri stolov moramo biti pozorni, da se bodo ti skladali s stilom mizice. Če pa bomo izbrali barske stole pa moramo biti previdni pri višini, globini in širini, višini naslona za hrbet in višini naslona za roke, četudi pa ima stol vse te dobre kvalitete, pa še ni nujno da bo stol udoben. Nadvse pomembna pa je višina stola, še posebej pri barskih stolih. Če so stoli previsoki in nam noge obvisijo v zraku, lahko to zmanjša krvni obtok v stegna in noge, kar lahko povzroči nelagoden občutek in celo bolečino. Prav zato so lahko barski stoli zelo neudobni, da pa to preprečimo ima večina teh stolov na sprednjem delu nekakšno prečko, na katero lahko naslonimo noge. Po navadi če stol nima te prečke, jo načeloma ima barski pult. Vendar pa je tudi sedenje na prenizkih stolih lahko neudobno, zato se po navadi za barske stole vzame nekakšno povprečno višino.

Ne glede na to kakšne stole ali mize kupujete, je predvsem pomembno, da se vam podajo v okolje in da so primernih mer, saj lahko napačne mere poskrbijo za neudobje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *