Globinsko in kemično čiščenje vozil

Čiščenje vozil je precej pomembno čeprav ne izgleda tako. Marsikdo nima časa za čiščenje vozila ali pa se mu enostavno ne ljubi, vendar glede na to, koliko časa presedimo za volanom, bi vsekakor morali bolj skrbeti za avtomobile.

Avtomobili so precej dragi in vzdrževanje je nujno potrebno za dobro delovanje vozila. Zunanje čiščenje vozil je najenostavneje opraviti v avtopralnici ali pa doma. Vsi sicer nimajo možnosti pranja avtomobila doma, ker živijo v bloki ali podobno, pa tudi sicer je pranje avtomobila doma precej potratno saj za tako pranje porabimo ogromno vode, milnica pa se izteka v podtalnico ali travo, kjer škoduje naravi.

Avtopralnica je optimizirana tako, da vozilo kar najučinkoviteje opere, pri tem pa porabi minimalno količino čistil in vode. Zunanje pranje avtomobila vpliva predvsem na izgled avta ter laka. Redno zunanje čiščenje ohranja videz ter sijaj laka na najvišjem nivoju, če pa avto ni opran, pa lahko to poškoduje lak ali privede celo do rje. Problem je predvsem pozimi, ko je na cestah ogromno soli in peska, to pa lahko lak dodobra poškoduje. Zunanje čiščenje naj bi potekalo v več fazah. V prvi fazi z curkom vode odstranimo vso večjo umazanijo iz avta in se tako izognemo naknadnim poškodbam laka, ki bi jih lahko povzročili z gobo za pranje. Ko je avto moker ga očistimo z čistilno raztopino ter gobo. Kombinacija tvori bogato peno, ta pa z lahkoto odstranjuje različne madeže iz avtomobila. Po končanem čiščenju je avto potrebno obrisati suho krpo, da se ne poznajo madeži od vode. Ko je avto opran se lahko lotite voskanja ali poliranja, prednost avtopralnic pa je ta, da lahko to težko delo opravijo namesto vas. Poliranje laku da prvoten sijaj in ga zaščiti pred nadaljnjo umazanijo.

Opisal sem zunanje pranje avtomobila, sedaj pa se lotimo še notranjega čiščenja avtomobila. Notranje čiščenje lahko zaobjema samo sesanje in brisanje armature, lahko pa poteka tudi globinsko ali kemično. Sesanje ter brisanje prahu in skrb za armaturo je proces, ki naj bi ga opravili vsaj enkrat do dvakrat mesečno, saj se v avtomobilu nabere precej umazanije. Globinsko in kemično čiščenje vozil pa je proces, ki umazanijo odpravi veliko bolj učinkovito. Z pomočjo profesionalnih čistil in naprav bo ekipa, ki izvaja te storitve, vaš avto dodobra očistila. Globinsko čiščenje je čiščenje vseh tkanin v vašem avtu od prevleke na strehi do sedežev in prevleke na dnu vozila. Običajno se opravlja z sesalci, ki so zmožni mokrega sesanja. Globinsko in kemično čiščenje vozil je primerno tudi takrat, ko ste naprimer kupili nov avto, prejšnji lastnik pa je bil kadilec. Tak tip čiščenja iz avta odstrani vse neprijetne vonjave in obarvanost zaradi cigaretnega dima. Zelo pomembno je, da se v vašem vozilu počutite dobro, saj v njem preživite kar nekaj časa. In v umazanem avtomobilu se nobeden ne počuti kaj prav udobno. Globinsko čiščenje avta naj bi se izvajalo vsaj 3x letno, če pa ste kadilec pa še nekajkrat več

Čist in vzdrževan avto vam bo služil še dolgo časa, zato le poskrbite, da ga očistite pa naj bo to na dvorišču, avtopralnici ali podjetju, ki se ukvarja z globinskim in kemičnim čiščenjem vozil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *