Fototapete poživijo vsak dom

Ste si vedno želeli, da bi bil vaš dom nekaj posebnega? Ste razmišljali o tem,ali bi na stene obesili klasične slike, posterje, fotografije ali grafike? Zakaj ne bi v sliko spremenili kar celo steno? To vam omogočajo fototapete – Ikaruss.

 

Ob misli na fototapete se marsikdo ustraši, da mu bo dnevno sobo krasila velika fotografija kakšnega lovskega tihožitja ali peščene plaže, vendar je treba te podobe iz preteklosti odmisliti. Izbirate namreč lahko med množico kakovostnih sodobnih motivov, ki vam jih natisnejo na želeno velikost, prav tako pa lahko uporabite tudi posnetek, ki ste ga naredili sami (če je dovolj kakovosten). Tapete s fotografijami, ki so v uporabi danes, namreč ne dovoljujejo zrnastih podob – digitalna fotografija in digitalni tisk sta danes pač tako napredna, da si kaj takega ni možno več privoščiti. Vse fotografije in vse tapete morajo biti popolne.

Kaj bi si torej želeli na svoji tapeti? Odločite se lahko za družinske posnetke, za fotografije s potovanj, prav tako pa lahko izbirate med množico posnetkov drugih avtorjev. Fotografije so lahko torej primerne za vaš dom glede na svojo tematiko, prav tako pa jih je možno barvno prilagajati, saj se jih lahko pred tiskom računalniško obdela. Barvno fotografijo se lahko spremeni v črno belo, popravi se razmerje barv in kontraste.

Fototapete se lahko uporabijo v vsakem domu, ne glede na to, v kakšnem stilu imate opremljenega. Za minimalistično opremljeno stanovanje si lahko izberete tako domišljijske podobe kot črno bele fotografije velemest. Za podeželsko opremljen dom bodo pravšnje fotografije polj sivke. Športni navdušenci si lahko izberejo estetsko fotografijo športnikov ali športnih pripomočkov. V kuhinji imate lahko fotografijo začimb ali sadja, v otroški sobi medvedke … Pustite torej domišljiji prosto pot.

Eno najpogostejših vprašanj glede tapet s fotografijami je seveda to, kako trpežne so. Tapete, na katere se natisne slika, niso iz običajnega papirja, tako kot nekoč. Gre za pole iz umetne mase, zato bo fotografija zelo obstojna in po potrebi jo boste lahko obrisali z vlažno krpo. Edino, pri čemer je potrebno biti pazljiv, je natančnost namestitve, ki se je seveda raje ne lotite sami, temveč prepustite delo strokovnjaku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *