Estetska kirurgija ni namenjena zgolj nečimrnim

V času, ko ljudje svet okoli sebe dojemamo predvsem na vizualen način, verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da tudi sebe in druge ljudi v prvi vrsti dojemamo enako – vizualno. Videt je zaradi tega postal pomemben, pri čemer seveda ne mislimo zgolj tistih ljudi, ki od svojega videza »živijo«. Videz je pomemben za prav vse in tudi marsikateri običajen človek, ki ima povsem običajen poklic in si želi v njem uspeha, se slej kot prej zave, da je videz pomemben tudi za tiste, kjer naj bi v prvi vrsti vseeno štelo znanje, izkušnje, iznajdljivost in marljivost – a žal ni vedno tako. Kozmetika Labelage.

Estetska kirurgija, ki smo jo še kakšno desetletje nazaj enačili z igralkami in manekenkami, ki se trudijo ohraniti svojo mladost in lepoto oziroma poskrbeti za svojo popolnost ter sovpadanje z lepotnimi ideali, je pravzaprav precej majhno področje. Veliko večji delež predstavlja estetska kirurgija, ki ni namenjena nečimrnim, temveč povsem vsakdanjim ljudem. Tistim, ki ne skušajo poudarjati svoje lepote in mladosti, temveč si predvsem želijo, da bi bil njihov videz (s kozmetiko L`abelage) običajen ter zaradi njega ne bi izstopali.

Lepotne operacija, kot smo jim dejali nekoč, so zato preimenovane v estetske. Delo lepotnih kirurgov pa večinoma ni namenjeno manekenkam in ostalim zvezdnicam, temveč ljudem, ki so ugotovili, da jih njihov poseben videz ovira pri njihovem uspehu v življenju – tako na zasebnem kot poslovnem področju. Posamezniki, ki se obrnejo na estetske klinike, imajo (kot povedo sami,) večinoma zgolj eno željo: da bi bili videti normalni oziroma običajni. In za to je najpogosteje potrebna ali estetska operacija nosu ali estetska operacija ušes, ne pa povečanje prsi, liposukcija ter povečanje ustnic, kot si marsikdo predstavlja. Ljudje, ki se zavedo, da je estetska kirurgija dejansko zgolj orodje, ki jim lahko pomaga pri življenjskem uspehu, se za uporabo tega orodja namreč najbolj pogosto odločijo po tem, ko so celo življenje trpeli zaradi zbadljivk zaradi velikega nosu ali štrlečih ušes. Začelo se je že v otroštvu, nadaljevalo v času prvih ljubezni, v času iskanja prve zaposlitve in tako naprej. Precej hitro so spoznali, kako lahko nekoliko drugačen videz neprijetno vpliva na dojemanje pri drugih ljudeh – tudi pri tistih, ki običajno trdijo, da jim videz ne pomeni nič.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *