Email marketing za več strank

Kako dobiti stranke, je več kot pomembno vprašanje. Zastavlja si ga veliko podjetnikov, vendar odgovor nanj ni lahek, čeprav obstaja ogromno načinov, s katerimi lahko prepričamo stranke, da kupijo prav našo storitev ali izdelek. Eden od teh načinov je tudi email marketing oziroma pošiljanje email sporočil izbranim strankam. V teh sporočilih jim predstavimo svojo ponudbo in jih skušamo nagovoriti, naj se tudi odločijo zanjo in jo tudi kupijo.
Nakup ali konverzacija je glavni cilj skoraj vsake prodajno usmerjene strani. Za dosego tega cilja je treba preizkusiti različne marketinške taktike. Ne glede na to, za kakšno taktiko se odločite, pa je k celotnemu paketu različnih načinov za pridobivanje strank, treba dodati tudi email marketing. Na ta način boste zagotovo uspešno prepričali veliko število strank, zato se vam splača preizkusiti.

Kako sploh začeti? Neumno bi bilo zapravljati čas za to, da poskusite sami oblikovati uspešno email prodajno akcijo, saj to zahteva kar nekaj znanja, najtežji del pa je, kako pošiljati veliko količino elektronske pošte in hkrati ohraniti tudi nadzor nad njo, preverjati, kdo je pošto sploh odprl in kdo ne, kateri od naročnikov se je na podlagi emaila, ki ga je dobil, odločil za nakup, in podobno.

Takšno masovno pošiljanje elektronske pošte in nadzor nad njo vam lahko olajšajo posebne platforme, ki so oblikovane in načrtovane prav v ta namen. Takšne platforme za email marketing so tisto, kar loči amaterje od profesionalcev, vam prihrani čas in poveča učinkovitost vaše prodajne oziroma marketinške akcije, hkrati pa omogoča tudi zbiranje pomembnih podatkov o vaših naročnikih, kar je pri oblikovanju vseh naslednjih akcij zelo pomembno.
Email marketing je lahko uspešno orodje (ali orožje) le, če se ga lotite na pravi način. Ne izgubljajte časa za to, da bi sami vzpostavili delujoč sistem za pošiljanje masovne pošte, temveč raje uporabite sistem, ki vse to že ima in ki ima dokazano dobre rezultate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *