Bmx kolesa

Bmx kolesa so prav posebna kolesa – navadno so manjša od običajnih koles, predvsem pa bolj okretna in trpežna ter bolj primerna za različne adrenalinske podvige – z njimi se da tudi skakati in izvajati različne druge trike, zaradi katerih so takšna kolesa še toliko bolj priljubljena.

Marsikdo si je v otroštvu želel prav BMX kolesa, sedaj pa je končno čas, da si ga lahko privoščite, če vam ga starši v otroštvu niso želeli kupiti. Danes se da takšno kolo dobiti že po precej nizki ceni, zato si ga lahko privoščite za svojo dušo, ga kupite otrokom ali pa ga imate preprosto zato, da boste z njim v prostem času skušali narediti različne vragolije – pri tem pa seveda ne pozabite na čelado.

Danes, v času, ko obstaja Youtube, ni težko na internetu poiskati različnih filmčkov, ki prikazujejo, kaj vse zmorejo bmx kolesa in kakšne trike vse se da z njimi izvajati. Obstajajo tudi posebna tekmovanja s prav takšnimi kolesi, ki so prava paša za oči in so vredna ogleda. Zagotovo boste navdušeni nad njimi!

Sicer lahko izbirate med kolesi BMX za različne terene – bmx kolesa za izvajanje trikov so tako imenovana freestyle kolesa, medtem ko obstajajo še posebna kolesa za dirkanje, ki se prodajajo pod oznako race, ter BMX kolesa z oznako dirt oziroma street. Kakšno kolo boste izbrali zase, je odvisno od tega, za kaj ga boste uporabljali.

Če ne veste točno, kaj potrebujete, se je najbolje posvetovati s prodajalcem. Izberite takšnega, ki je tudi sam navdušenec nad BMX kolesi in vam bo poleg nasvetov povedal tudi kakšno zanimivost in malo skrivnost o njih. Še bolje pa je, če ponuja tudi možnost, da si pri njih koles ne ne ogledate, ampak jih lahko tudi preizkusite.

V primeru, da torej iščete BMX kolesa zase ali za svojega otroka, je najbolje pobrskati po spletu ter tam najti prodajalce, pri katerih si lahko kolesa ogledate tudi v živo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *