Biljard- igra za zabavo in možgane

Ljudje poznamo različne vrste iger, ki jih igramo glede na priložnost ter seveda razpoložljive pripomočke ter število igralcev. Ena izmed izjemno priljubljenih iger na svetu je zagotov biljard. Gre za igro, kjer je pomembna miselna in spretnostna aktivnost. Biljard je igra, ki se jo poslužujejo različni ljudje po vsem svetu že vrsto let. Primerna je tako za druženje, kot tudi za sprostitev in celo za tekmovanje. Poznamo profesionalne igralce biljarda. Pri igri je izjemno pomembna natančnost ter koordinacija gibov, saj moramo žogico poslati točno tja, kamor želimo.

Kaj je biljard?
Biljard je igra, kjer kroglice skušamo spraviti v luknje v mizi. Luknje so ob strani, vendar pa vedno lahko ciljamo le z belo kroglico. Tukaj je ravno tako pomembno poznavanje geometrije in gibanja telesa ter določena mera fizike. Biljard mize so na voljo v različnih barih, zabavščinih centrih ter celo v domači uporabi.

Biljard skozi zgodovino
Biljard se je razvil na prehodu iz 14. v 15. stoletje. Najprej se je igral na travi, zato je še dandanes uporabljena zelena barva površine mize. Biljard je v zaprti prostor prinesel Ludvik XIV, nato pa se je celotna igra hitro razšilira. V začetku 19. stoletja je igra postala precej znana in priljubljena. Dandanes je priljubljena po vsem svetu.

Obvezna oprema za biljard
Biljard se lahko igra takrat, ko imamo vso obvezno opremo potrebno za igranje. Med obvezno opremo se seveda v prvi vrsti šteje biljard miza, nato so zelo pomembne palice za igra, krogle, trikotnik, kreda ter morebiti dodatne palice za igranje.

Biljard sicer lahko igrate v raznih igralnicah ali prostrih, kjer so postavljene biljard mize. Vse več pa je ljudi, ki imajo biljard mizo kar v udobju doma. Gre za igro, ki vas hitri prevzame in zasvoji. Njena pravila so jasna, seveda pa je igra odlična tudi za druženje. Biljard dobro vpliva na prijateljske odnose , nekateri pa se z njim celo preživljajo. Vsekakor pa boste jo želeli igrati vedno več. Zato se opogumite in pričnite igrati biljard – za srečo, zabavo in zdravo mišljenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *