Bi želeli imeti granitne stopnice?

Če razmišljate o tem, kakšno stopnišče izbrati oziroma s čim ga obložiti, potem vam je gotovo že kdo priporočil granitne stopnice. Slednje so namreč zelo razširjene, z njimi pa je zadovoljnih ogromno lastnikov, ki so se odločili zanje. So namreč trpežne, trajne in še unikatnega videza, kar je še dodaten plus, zato predstavljajo zares dobro izbiro tako v zasebnih kot vseh drugih objektih.

notranje granitne stopnice

Primerjava z drugimi materiali

Notranja stopnišča so pogosto obložena z lesom. Slednji je res lepega videza, saj gre za naravni material, a je hkrati tudi dokaj občutljiv in sčasoma njegova prvotna lepota zbledi. Zaradi tega se marsikdo raje odloči za keramiko, ki je veliko bolj trpežna, a še vedno ne tako trpežna kot naravni kamen. Če na keramično ploščico pade težak predmet, se ploščica namreč poškoduje, na naravnem kamnu pa se poškodba ne pozna. To še posebej velja za granit, ki predstavlja enega od najbolj trdih vrst naravnega kamna.

Poleg tega pa je tudi zelo odporen:

  • dobro prenaša obremenitve,
  • primeren je tako za notranjo kot zunanjo uporabo
  • dobro prenaša zmrzal,
  • ne potrebuje nobenega posebnega vzdrževanja,
  • ima dolgo življenjsko dobo.

Granitne stopnice po vaši meri

Če morda že nekaj časa razmišljate o tem, da bi želeli imeti granitne stopnice, je treba najprej vedeti, da obstaja veliko vrst granita ter da ni vseeno, kakšnega izberete, saj je razlikujejo po kvaliteti, videzu in vseh ostalih lastnostih. Treba je izbrati kvalitetnega in takšnega, da vam bo tudi všeč. Naravni kamen je namreč unikatni material, ki nas preseneča z zanimivimi vzorci raznoraznih oblik in barv. Prav zaradi tega imate pri izbiri na voljo veliko različnih možnosti.

granitne stopnice
kamen-mojster.si

Pri tem je pomembno slediti svojim željam in okusu ter pri tem upoštevati tudi mnenje kamnoseka, ki točno ve, kakšen granit bi bil primeren za stopnišče, kakšen se pri polaganju najbolje obnese in kakšen se dobro obnese tudi pri uporabi. Kamnosek vam bo znal priporočiti tudi primerno debelino kamna ter vam pojasnil, kakšne možnosti imate glede njegove končne obdelave in zaščite. S tem poskrbite, da stopnice ne bodo drsele ter da bo njihovo vzdrževanje lažje.