Avtomobilska nesreča v tujini se lahko zgodi vsakomur

Nesreča na cesti je za vsakogar zelo neprijetna situacija, saj ima v najhujšem primeru lahko katastrofalne posledice. Pri tem ne mislimo na veliko materialno škodo, ki se lahko zgodi na avtomobilu, ampak veliko bolj na telesne poškodbe udeležencev, ki so lahko tudi usodne. Zato je skrajna previdnost na cesti izjemno pomembna, še posebej, ko se odpravljamo v tujino, kjer se nam lahko hitro zgodi tudi avtomobilska nesreča v tujini.

Kadar se odpravljamo na pot v tujino, je pomembno, da ko načrtujemo našo pot, pomislimo tudi na to kako ravnati v primeru, če se nam zgodi avtomobilska nesreča v tujini. Za to lahko pobrskamo po spletu, kjer o prometni nesreči v tujini dobimo številne informacije, lahko pa se o tem pozanimamo pri zavarovalnici, pri kateri imamo sklenjeno avtomobilsko zavarovanje. Tam bomo zagotovo dobili preverjene informacije iz prve roke.

Kako ravnati v primeru avtomobilske nesreče v tujini?

Če se nam zgodi avtomobilska nesreča v tujini, je seveda potrebno najprej zavarovati kraj nesreče. Če je potrebno, pokličite reševalce, če pa gre za prometno nesrečo brez poškodb, je naslednji pomemben korak izpolnjevanje Evropskega poročila o prometni nesreči. Obrazec je potrebno natančno izpolniti, saj je temelj za ugotavljanje odgovornosti udeležencev, kadar se le ti sami ne izrečejo za krive. Dobrodošla je tudi kakšna fotografija s kraja nesreče, prav tako pa si je potrebno izmenjati osebne podatke in podatke o zavarovanju.

Dobrodošlo je, da imate ob klasičnem avtomobilskem zavarovanju sklenjeno tudi avtomobilsko asistenco. Ta vam pride zelo prav, če je imela avtomobilska nesreča v tujini hujše posledice in so poškodbe na vozilu takšne, da je vozilo neprimerno za nadaljevanje vožnje. Asistenčni center bo v tem primeru poskrbel za prevoz vozila v domovino, vam pa bo priskrbel nadomestno vozilo za nadaljevanje poti, ali pa organiziral vaš prevoz nazaj domov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *