Avto deli ter motorna olja za avte

Ko govorimo o avtih, ne moremo prek izrazov avto deli ter motorna olja. Avto deli so potrebni za servise naših jeklenih konjičkov, le ti pa zagotavljajo nemoteno in varno delovanje naših avtomobilov. Avtomobile uporabljamo skoraj vsak, če ne celo vsak dan in logično je, da je občasno potreben tudi servis. Avtomobili so stroji, ki so sestavljeni iz veliko vrtečih se delov, ti pa so izpostavljeni različnim obremenitvam. Nekateri deli se obrabijo prej kot drugi, nekateri deli so potrošni in jih je treba menjavati pogosteje kot druge. Na splošno pa velja, da je veriga močna le toliko, kot je močan njen najšibkejši člen.

Ko kupujete avto dele lahko izbirate med originalnimi deli, ki so preizkušeni in malce dražji ter med neoriginalnimi avto deli. Odločitev je vaša, svetujem pa vam nakup pravih avto delov, saj so le ti preizkušeni in tudi izdelani z večjo pazljivostjo ter iz bolj kvalitetnih materialov. Čeprav se vam sprva zdi, da ste pri nakupu prihranili pa se lahko to v prihodnosti izkaže za slabo odločitev, saj lahko en del, ki odpove, za seboj potegne še ostale dele in tako se strošek vzdrževanja vašega avta dvigne na novo raven.

Stvar, ki bi jo morali opravljati precej pogosto, a jo še vedno velikokrat spregledamo pa je menjava motornega olja. Motorno olje skrbi za nemoteno delovanje vrtečih se delov, jih hladi ter podmazuje. Motorna olja ločimo po viskoznosti ter mazalnih lastnostih, svetujem pa vam, da v svoj avto točite bolj kvalitetna olja, saj se življenjska doba mehanskih delov z dobrim oljem veliko izboljša. Motorna olja nudijo zaščito motorja, hladijo motor, nekatera motorna olja celo zmanjšujejo porabo goriva, skrbijo za lažji zagon motorja, ščitijo pred korozijo ter zmanjšajo trenja motorja. Menjavo motornega olja lahko opravite sami ali pa to namesto vas storijo serviserji. Če boste menjavo opravili sami boste prihranili nekaj denarja, vendar se vam po pravici povedano ne izplača, saj ima mehanik to opravljeno veliko hitreje.

V Sloveniji ponudnikov delov za avte ne manjka. Spletna trgovina podjetja Silux je ena izmed njih. Na našem trgu je ena izmed večjih trgovin, v njihovi trgovini pa najdete kar prek 60000 izdelkov. Prepričani so v kvaliteto svojih storitev, zato vam ponujajo tudi 44 dnevno garancijo vračila. Nudijo vam brezplačno dostavo njihovih izdelkov. Nakup pa poteka brez tveganja. So uradni uvozniki za rezervne dele za različne avtomobile in v njihovi trgovini boste zagotovo našli kaj zase. Redno spremljanje spletne strani ali »všečkanje« strani na socialnem omrežju Facebook vam lahko prihrani kar nekaj denarja, saj velikokrat ponujajo različne akcije za zveste kupce. Nakup avto delov, motornih olj ter drugih delov za avto je prava rešitev, prihranila pa vam bo veliko časa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *