Putika

Putika je bolezen presnove, ki je znana tudi pod imenom protin, morda pa ste zanjo slišali tudi pod imenom ‘giht’, ki se ga uporablja v nekaterih narečjih. Nekoč je veljala za bolezen bogatih, saj napad te bolezni pogosto sproži hrana, ki ima veliko maščob, pa tudi določene druge vrste hrane. Zato je pri premagovanju te bolezni bistvena ustrezna prehrana oziroma dieta, s katero si lahko zelo pomagate in omilite težave, ki jih povzroča protin.

Ustrezna hrana in veliko tekočine

Uravnotežena prehrana je bistven vir zdravja in tudi putika bo veliko lažje premagljiva, če boste uživali le ustrezno hrano. Navodila glede diete vam bo dal zdravnik, gre pa predvsem za to, da se izogibate tisti hrani, ki vsebuje snovi, ki jim pravimo purini, saj prav ti povzročajo napad protina in otekanje sklepov. Purine najdemo v številnih živilih, zato je treba v primeru bolezni prehranjevanje res natančno načrtovati ter skrbno preveriti, katero hrano uvrstiti na svoj jedilnik. Pomembno je, da se diete res natančno držimo. Pri tem pa ne smete pozabiti tudi na vnos dovolj velike količine tekočine, najbolje navadne vode, lahko pa tudi zelenjavnih ali sadnih sokov, vendar ti ne smejo biti presladki.

Continue reading

Čiščenje jeter in uravnavanje nivoja holesterola

Ali potrebujete čiščenje jeter? Jetra so namreč organ v našem telesu, ki je namenjen odstranjevanju različnih strupov in odpadnih snovi. Če se takšnih snovi nabere preveč, lahko jetra preobremenimo, zaradi česar se poveča tudi nivo holesterola, pojavijo pa se lahko tudi različne druge težave, ki jih spremlja tudi slabo počutje.

Čiščenje jeter s hrano

Za čiščenje jeter lahko poskrbite z uravnoteženo prehrano in zdravim življenjskim slogom. Izogibajte se hitri in vnaprej pripravljeni hrani, ki vašemu telesu ne nudi nobenih kakovostnih hranilnih snovi, prav tako pa niso priporočljivo enostavni ogljikovi hidrati. Pametno se je izogibati tudi alkoholu in kofeinu, stanje pa lahko poslabša tudi kajenje oziroma nikotin, ki na naše telo nima niti enega pozitivnega učinka.

Continue reading

Izbira kozmetičnih izdelkov

Ko se odločamo za nakup, smo pozorni na določene podrobnosti. Odvisno od stvari, katero kupujemo. Če recimo kupujemo kozmetiko, kaj nam je najbolj pomembno? Je to sestava izdelka? Morda je to proizvajalec, smo mogoče vajeni linij določenega proizvajalca in seveda bi si želeli novih izdelkov, ki so iz njegovih vrst. Pa vendar, včasih se naša koža navadi na določen izdelek, kot bi se ga naveličala in tako preneha učinkovati. Ne gre za redek pojav, zato je seveda smiselno, da naredimo spremembo. Kozmetika Labelage solutions in izbire te je seveda tako odvisna samo od nas.

Continue reading

Odlične kanalete Hauraton

Kanalete Hauraton so preverjeno odlične kakovosti. Gre namreč za proizvajalca z veliko izkušnjami pri izdelavi izdelkov za odvodnjavanje. Odlikuje jih nemška preciznost pri izdelavi, predvsem pa veliko premisleka o tem, kako bodo izdelani tako, da bo njihovo delovanje čim bolj optimalno. Pri tem pa so uporabljeni tudi zelo odporni materiali, ki dobro prenašajo obremenitve in različne zunanje dejavnike.

Veliko raznolikih modelov

kanalete Hauraton

Med različnimi modeli lahko vsakdo najde primerne kanalete Hauraton glede na njegove zahteve. Za tiste površine z najvišjimi zahtevami so najbolj primerne betonske kanalete, ki so izdelane iz posebnega betona, ki je še dodatno ojačan z armiranimi vlakni. Prav tako pa so na razpolago modeli iz drugih materialov, pri čemer ima vsak od njih malo drugačne lastnosti.

Continue reading

Zakaj je vitamin D3 tako pomemben?

Vitamin D3 predstavlja pomembno snov, ki pa je za razliko od drugih vitaminov ni mogoče dobiti s prehrano. Nastaja namreč pod določenim kotom sončnih žarkov ter se nato tvori na naši koži. Pozimi zaradi tega žal po naravni poti do njega ne moremo – vsaj pri nas v Sloveniji ne, zato pa ga lahko dobimo s pomočjo prehranskega dodatka oziroma dopolnila, ki bo poskrbel za to, da ga bo naše telo imelo na razpolago dovolj v prav vseh letnih časih.

vitamin d3 - Holistic
https://www.holistic.si/vitamin-d-zakaj-je-pomemben/

Številni pozitivni učinki

Vitamin D3 ima številne pozitivne učinke, zaradi katerih ga uvrščamo med enega najpomembnejših vitaminov. Seveda so pomembni tudi ostali, kot so A, B, C in podobno, vendar pa je vedno bolj jasno, da D3 na številnih področjih delovanja našega telesa igra ključno vlogo in da nikakor ni dobro, če nam ga primanjkuje. Tako pomemben je, ker:

  • skrbi za boljši razvoj kosti pri dojenčku in otrocih,
  • skrbi za rast in razvoj otrok,
  • krepi imunski sistem,
  • povečuje odpornost,
  • manjša možnost za nastanek osteoporoze v starosti,
  • ima številne druge funkcije.
Continue reading

Kanalete za meteorno vodo Hauraton

Če bi radi kupili kanalete za meteorno vodo, potem so tiste podjetja Hauraton gotovo dobra izbira. So namreč zelo kakovostne, pa tudi nadvse funkcionalne, saj so zasnovane tako, da kar se da zadovoljivo izpolnijo prav vse zahteve uporabnikov, ne glede na to, kako raznolike so te. Prav zaradi tega imajo v ponudbi toliko različnih modelov, ki so razdeljeni glede na to, za kakšne namene se jih uporablja oziroma glede na vrsto površine, kamor se jih lahko vgradi. Tako boste lažje našli najbolj primerne zase.

Odvodnjavanje mora biti premišljeno načrtovano

Kako dobro je bilo načrtovano odvodnjavanje, se običajno pokaže šele, ko nastopi obdobje večjega deževja, ki pri sosednjih objektih ali na sosednjih površinah povzroči težave, pri vas pa ne. Žal se šele takrat marsikdo zave, kako pomembno je odvodnjavanje in kako pomembno je, da se ga ustrezno uredi.

Continue reading

Električni panelni radiatorji

Marsikoga zanima, kako učinkoviti so električni panelni radiatorji pri ogrevanju. Za uporabo in montažo so namreč zagotovo izredno praktični, zato glede tega pri izbiri ni nobene dileme. Skoraj noben drug način ogrevanja ni tako enostaven za priključitev in montažo, kot prav ogrevanje z električnimi paneli. Vendar pa še vedno ostane vprašanje učinkovitosti – kako učinkoviti so pravzaprav sploh takšni grelniki? Koliko boste plačali za ogrevanje, če se odločite za njihov nakup, in kakšen model izbrati, da boste za ogrevanje plačali čim manj?

Električni panelni radiatorji
Električni panelni radiatorji
https://silenos-ogrevanje.si/

Kako učinkovito je ogrevanje z elektriko?

Ogrevanje z elektriko je zelo udobno in zagotovo predstavlja sodoben način gretja, ki se lahko uporablja praktično povsod. Primerno je tako za bivalne kot vse druge prostore, hodnike, kopalnice, garaže, pa tudi poslovne prostore, prodajalne in vse druge vrste prostorov. Zato je vsestransko uporabno, kar je zagotovo pomembna prednost pred drugimi načini ogrevanja.

Continue reading

Nova Opel Corsa – cena in ostale informacije

Vas zanima nova Opel Corsa? Zagotovo niste edini, saj gre za prekrasen avto, ki je očaral že mnoge tako s svojim videzom kot vsemi ostalimi lastnostmi. Gre za odličen avto, ki vas bo gotovo presenetil s svojo prostornostjo in vsem potrebnim udobjem, ki ga nudi. Dobro se obnese v mestu, za vožnjo do službe, pa tudi kot avto, s katerim se peljete na izlet. Lahko bi rekli, da gre za vsestranski model, še posebej zato, ker je na voljo v številnih različicah. Od tega pa je seveda odvisna tudi nova Opel Corsa cena.

nova opel corsa

Nova Opel Corsa cena

Če vas zanima nova Opel Corsa cena, boste to najlažje izvedeli, če obiščete AC Trobec. V njihovem avtosalonu vam bodo z veseljem pripravili ponudbo, v kateri vam bodo natančno specificirali osnovno ceno ter tudi ceno za različno dodatno opremo, ki bi vas morda zanimala. V avto hiši vam bodo natančno predstavili prav vse lastnosti tega modela ter to, kaj vse vam ponuja, poleg tega pa vam bodo znali tudi ustrezno svetovati, ali bi bil to pravi avto za vas glede na vaše potrebe.

Continue reading

Kaj je kolagen in kako deluje?

V zadnjem času se veliko govori o tem, da proti gubam in za bolj mladostni videz kože zelo pomaga kolagen. Če vas zanima, kaj je kolagen, oziroma ste zanj že velikokrat slišali, a ne veste, kaj to točno je, vam lahko povemo, da gre za naravno snov oziroma za eno od beljakovin, ki so prisotne v našem telesu in pomembno vplivajo nanj. Vpliva pa tudi na videz naše kože, česar se v kozmetični industriji vedno bolj zavedajo, zato so tudi njihovi izdelki proti gubam vedno boljši.

Kolagen za sijoče lase in napeto kožo

Kozmetični in prehranski dodatki

Seveda pa omenjene beljakovine ne najdemo le v različnih kozmetičnih pripravkih in kremah proti gubam, ampak je pravzaprav še bolj učinkovito, če jo jemljemo v obliki prehranskega dopolnila. Tako bomo svojo kožo lahko pomladili ne le na zunaj, ampak tudi na znotraj. Poskrbeli bomo, da bo imela na voljo vse potrebne hranilne snovi, da bo postala bolje hidrirana, bolj elastična, bolj napeta in s tem tudi bolj zdrava.

Continue reading

Bioresonanca v Sloveniji

Bioresonanca je tudi pri nas vedno bolj poznana. V Sloveniji ima že kar dolgoletno tradicijo, saj se nekateri terapevti z njo ukvarjajo že precej let. Kljub temu pa je še vedno veliko ljudi, ki o njej ne vedo prav veliko. Če ste med njimi tudi vi, boste osnovne informacije o tej dopolnilni terapiji za odpravljanje različnih težav izvedeli v pričujočem članku.

Odpravimo neravnovesje v telesu

Bioresonanca je namenjena odpravljanju kakršnih koli neravnovesij v telesu, ne glede na to, iz kakšnega vzroka nastanejo – bolezni, stresa, različnih psihičnih in fizičnih obremenitev, travm, težkih dogodkov itd. Vzrokov za neravnovesja je namreč lahko veliko, kar se verjetno zaveda vsak od nas – v življenju se moramo namreč soočati z zelo različnimi in marsikdaj tudi težkimi situacijami, kar se vsekakor pozna tudi na našem telesu. Tega se je pomembno zavedati ter se nenehno truditi za to, da dosežemo čim večje ravnovesje v svojem telesu – tako se bomo zagotovo bolje počutili in bomo bolj zdravi.

Continue reading